Ha az Ökölvívást kombinálnám a Wing Chun-nal, akkor kézzel verhetetlen lennék?
Gyerekek, jó lenne már ha leszakadnátok erről a ki****ott wing chunról. Minden nap, van legalább 10 wing chunos kédés. Ezerszer el lett pofázva, hogy a mókusbox semmire sem jó. Nem is értem miért van itt ennyi fogyatékos? :D
Minden nap jönnek a hülye kérdések:
"Sága öves karatésként lehetek profi mma-s?"
"Thai box vs Savate?"
"Melyik jobb utcára wing tsun vagy krav maga?"
"Rakamazi tücsökfing karate + Viharkúró rózsabogár jutsu az jó kombináció?"
Állandóan ezek a nyomorult kérdések. Hihetetlen, hogy itt a GYIK-en ennyire szánalmas a küzdősport téma!
Sincere, volna hozzád egy kérdésem.
Amúgy kb rosszabb leszel kézzel, mintha csak boxolnál
"Attól hogy Magyarországon rosszul oktatják a kung fukat, és a karatét, aikidot meg szinte minden harcművészeteket még nem rosszak."
Tehát ha egy mondhatni jól oktatott küzdősportot vegyítesz egy csapnivalóan tanított stílussal akkor a végeredmény mi lesz. Illetve más alaptaktika, mozgás stb.
Teljesen egyetértek veled, Sincere Fist! Az oldal küzdősport témaköre nevetséges és szánalmas. Szerintem mindig is így volt, bár az elmúlt időben még inkább elfajult a helyzet. Egyre több az olyan egyén, akik filmek, sorozatok és YouTube videók alapján képzelik el az egész világot.
A napi szintű önvédelmi, bunyós, fegyveres kérdések már röhejesek. Itt mindenki a gettóban lakik, ahol óránként történnek halálos kimenetelű rablások, verekedések, késelések, lövöldözések? Szerintem még Mexikó nyomornegyedeiben se olyan rossz a közbiztonság, mint amilyenre az itteni küzdősport témakör kérdéseiből következtetni lehet. Tudom, hogy a legtöbb kérdés trollkodás vagy provokáció, de ez már akkor is durva.
Európában felejtsétek el az ázsiai stílusok 99°%-át! Ezek a stílusok TALÁN eredeti országukban, autentikus körülmények között lehetnek jól oktatottak, de itthon ezek semmi másra nem funkcionálnak, mint parasztvakításra és pénzlehúzásra, harci tapasztalatot nem adnak. Magyarországon csak a következő küzdősportokat érdemes űzni, mert ezek általánosságban, 10-ből 9 helyen színvonalasak: ökölvívás, thai box, savate, judo, birkózás, BJJ! Ezen küzdősportok edzésein hatékony harci rutint szerez az ember, amiből már következik az önvédelmi tudás egyik faktora.
Egyébként ebben a kérdéskörben már én is, és sok itteni, a valósággal képben levő kommentelő regényeket írt, ahol pontosan kifejtjük az önvédelem mibenlétét. Igazából minden második kérdés ebben a témakörben kerül kiírásra, ez az oldal meg gyakorlatilag egy archívum, úgyhogy szerintem új kérdés feltevése helyett inkább mindenki olvasgassa a már meglévőket, hiszen a hozzáértő felhasználók legnagyobb része (köztük én is) már semmi újat nem tudunk mondani. Elszomorít minket, hogy 2020-ban, amikor már a kisvárosokban is van lehetőség olyan stílust gyakorolni, ami tényleges küzdelmi képességeket fejleszt, ennek ellenére még mindig vannak olyanok, akik a wing tsuntól, wing tzuntól, shaolintól, shotokantól, ninjutsutól és egyéb átverésektől várják a megváltást.
#CHRILLEX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!