Akik utálják a sportokat, hogyan vettétek rá magatokat a mozgásra? Milyen mozgásformát ajánlanátok?
Egyik nap iszonyatosan fájt a nyakam, mikor felkeltem. Jó, annyira nem, de azért eléggé. Kerestem a neten valami nyakmozgatós videót, amit megcsináltam. Nem mondom, hogy 100%-osan hatott, de jobb lett tőle a nyakam. Másnap, mikor nyakfájás nélkül másztam ki az ágyból arra gondoltam, hogy átmozgatom magamat, nehogy ez még egyszer megtörténjen. Elkezdtem csinálni, amit tesi órán tanultam, forgattam a nyakamat, köröztem a vállaimmal, a csípőmmel, hátra hajoltam, majd megérintettem a lábujjaimat, stb. Egy pár perc elteltével elöntötte a testemet az energia. Mintha ezzel akarta volna meghálálni a testem, hogy megmozgattam az izmaimat. Fura volt, de olyan löketet adott, hogy úgy döntöttem, másnap is megcsinálom. Aztán vettem egy tornázáshoz alkalmas szivacsot (nem tudom a nevüket, bocsi) és elkezedtem komolyabb videókat keresgélni. 10 percnél többre képtelen vagyok, de azt a 10 percet szeretem. A 10 perc utáni 1-2 órát is, olyan energikusnak érzem magam.
Mostanság olvasgattam a futásról, egyelőre csak itthon szaladgálok a lakásban, de ahogy lesz cipőm és sapkám, kimerészkedek a szabadba :D
Itt a szobában sem rögtön, izomból futni kezdtem. Általában úgy van, hogy leülök az ágy szélére, bekapcsolom a rádiót a telefonom, kicsit hallgatom a zenét, majd elkezdem mozgatni a lábfejeimet. Aztán felállok, sétálok egy-két egyenest oda-vissza, ablaktól ablakig. Majd előre nyújtom a lábamat és megcsinálok pár "kör" kitörést, majd kiegyenesedek, ugrálok néhányat a szoba közepéig aztán elkezdek lassan futni.
Ez lótrutymót nem ér így a szobámban, tudom, de én nagyon élvezem. És a szabadban lévő futást is élvezni fogom, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!