Szeretnék elkezdeni versenyezni erőemelés sportágban, mi kell hozzá? (16/F)
Lassan 2 éve járok edzeni, inkább testépítő stílusúan edzettem eddig, mostanság pedig kezdek ráfeküdni az erőemelésre. Úgymond egy átmeneti edzéstervvel edzek jelenleg, augusztustól pedig terv szerint abszolút erőemelés lesz.
Szeretnék elkezdeni versenyezni is, nézegettem verseny eredményeket, és hát nem vagyok olyan távol, de nem érzem azt hogy érdemes lenne utolsó helyek közé végezni a mostani eredményeimmel.
1. Szóval az egyik kérdés, hogy mi kell a versenyzéshez úgy általánosságban?
2. A másik kérdés, hogy vagyok-e már olyan szinten, illetve mikor gondolkodhatok versenyzésen ha még nem igazán vagyok ott?
Mielőtt leírom az eredményeket szeretném leszögezni, hogy nagyon-nagyon "forma" mániás vagyok; ha pl. nem ér hozzá a rúd a mellkasomhoz fekvenyomáskor, akkor én azt nem érvényesnek veszem. Bár ez alap dolog, de mondhatjuk úgy is, hogy csak akkor mondom hogy megvolt a gyakorlat, ha az tökéletes, vagy a lehető legtökéletesebben lett végrehajtva.
Másik dolog, hogy egyáltalán nem menőzni akarok, egyszerűen ezek a jelenlegi eredmények (eddig csak a felhúzásról van videó, nem igazán foglalkoztam a gyakorlatok megörökítésével).
Tudom, a fekvenyomás elég gyenge, vagy legalábbis nekem annak tűnik a többihez képest.
Jelenlegi eredményeim ():
Legutóbb kb. egy éve mértem ezeket, kivéve a felhúzást, azt éppen ma :) (fekvenyomás, guggolás is ezen a héten lesz mérve majd szerdán, és szombaton, majd frissítem)
Felhúzás: 155Kg
Fekvenyomás 75Kg - Csak hébe-hóba lett mérve és akkor éppen elég nehéz volt, de ha jobban felkészülök, talán a 85 ami kimenne, de több nemhiszem.
Guggolás: 110Kg - Mostanában 100-al is szoktam szériázni, 4-6 ismétléssel, és úgy érzem menne 120 is, de majd kiderül a héten.
Jelenlegi összetett: 340Kg
Tényleg nem menőzni akarok, bár nem is egetrengető súlyok, csak szeretnék emberektől visszajelzést kapni :)
Frissítés; azóta a fekvenyomás 85Kg (jól tippeltem :'D), a guggolás pedig 120Kg. Mindkettő abszolút max, biztos vagyok benne hogy jelenleg ennyi megy. A fekvenyomás semmivel, a guggolás térdbandázzsal és övvel volt. Így az összetett 360Kg.
Tényleg jó lenne ha valaki hozzászólna :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!