Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot tanuljak?...

Milyen küzdősportot tanuljak? Karate, judo, kung-fu, aikido, stb? Most megyek kilencedikbe. F

Figyelt kérdés
A karate és a judo nagyon tetszik, de állítólag a kung-fuban van spirituális vonal is. Persze ez nem mérvadó csak érdekel ez is. Aztán hallottam az aikido-ról (remélem így kell írni) és érdekesnek hangzik, de erről nincs sok infóm. Melyiket kezdjem el? Melyiktől erősödök meg jobban? Sok a baleset egy edzésen?
2019. máj. 25. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Box vagy thai boxxal sokkal tobbre mennel rovidebb ido alatt, mint ezekkel.
2019. máj. 26. 06:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Üdv kérdező !

Nem tudom aktuális -e még a kérdésed . De ha igen akkor javaslom kezdj judo-val . Ugyanis a cselgáncsból ( judo ) és birkózásból nagyon nehéz olyan termet találni , akik hobbistákkal is foglalkoznak . A testharc stílusok inkább versenyzőket ( "olimpikonokat " ) szeretnének kinevelni . Ezért az idősebb korosztállyal már nemigazán foglalkoznak .

Karatézni , aikidozni , kung fu-zni , pedig bármikor elkezdhetsz .

Két kérdés mi érdekel .

Mely stílusok vannak számodra elérhető közelségben ?

Mik a céljaid ? Önvédelem ? Mozgás vagy micsoda ?

2019. máj. 27. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Hali! Attól függ mi a célod? ha önvédelem akkor Hung Gar Kung fu. De ha csak simán edzeni szeretnél akkor meg felel a karate is.

Osu

2019. máj. 28. 20:23
 4/4 stellaz ***** válasza:

Bírkó vagy Judo, esetleg Box. Olimpiai verseny sportágak, ennek megfelelő hatékonysággal vannak oktatva. Edzéseken van full contact sparring, versenyezhetsz is.

Aikido véleményem szerint inkább mozgás kultúra, mint küzdősport. Erősödni ott sokat nem fogsz. Csináltam pár évig fiatal koromban, de bár inkább judóztam volna.

2019. júl. 23. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!