Nálatok lehet inni (küzdősport) edzés közben?
Annak idején karatén Isostart kortyoltunk randori menetek közben... De a boxedzésünkön például nem engedik a versenyzőket inni edzés közben, pedig nagyon durva az edzés... Már 5x3 perc zsák alatt meghal az ember... Max annyit lehet, hogy a zsák és a ring közötti szünetben egy kis vízzel a szájukat öblíteni. Ennek mi az értelme?
A gyerekeim judo edzésén is tilos nekik inni, igaz, kisgyerekeknél szétverné az edzésen a fegyelmet, ha állandóan kiszaladnának inni meg pisilni.
De azért én nem tartom jónak, hogy nem lehet inni. Judo edzésen is kortyoltunk.
Szerintetek?
Hozzá lehet szokni.
Nálunk judon most, hogy bejött a meleg, a gyerekeket egyszer kiengedik inni, úgy az edzés 2/3-ánál. Akkor is csak 1-2 korty, ne lötyögjön a hasukban.
Régebben nekem is hiányzott, ma már nem. Igaz, edzés végén rengeteget tudok inni, sőt, még éjszaka is felkelek néha.
Amikor viszont a hűvösebb időben nem százas az ember torka (nem fáj, nem beteg még az ember, de nem is tökéletes), akkor én is ki-kimegyek inni, leginkább azért, hogy nedvesen maradjon a nyálkahártya.
Volt, hogy én össze is balhéztam egy edzővel birkózó edzőtáborban ezen. Felnőtt ember vagyok majd eldöntöm, hogy mennyi vizet iszom edzés közben.
Egyébként azért csinálják, hogy kilépj a komfortzónából, hogy ezzel is keményebbé válj, csak pont nem a víz terén kéne keménynek lenni, hanem akkor a szilárd étkezésben, vagy az edzést meghajtani.
Bár én alapból nem bírom, ha beleszólnak, mennyit iszom. Azzal is volt balhém edzőkkel, hogy megmondtam, hogy a súlyrendezést nem mennyiségi táplálék- és folyadékmegvonással fogom intézni, hanem bediétázom magam, ami nem 3 nap.
De egyébként nem mondanám általánosnak ezt a jelenséget edzéstapasztalataim alapján (birkó, grappling, judó).
Nálunk vannak az edzésben pár perces szünetek, a klönböző blokkok után. akkor lehet inni, pisilni, öltözködni, stb.
én nyáron néha 4-5 kilót is fogyok egy tréningen, mégis kibírom innivaló nélkül. A folyamatos mozgás miatt amúgyse lehet sokat inni, csak zavarna bunyó közben. Edzés végén viszont rengeteget iszom, öltözés, zuhanyozás végére már visszatöltök 1-2 litert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!