Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 2 óra alatt lefutni 11 km-t,...

2 óra alatt lefutni 11 km-t, az nagyon gyenge teljesítmény úgy, hogy már közel 10éve rendszeresen futok?

Figyelt kérdés

Nemrég beszélgettem valakivel, azt mondta, ennyi idő alatt gyalog is meg lehet tenni ezt a távot.

Képtelen vagyok gyorsabban futni. Nem is az illető véleménye számít, csak egyszerűen elgondolkodtam.

Más, aki legalább ennyi ideje fut heti 1-2 alkalommal, milyen tempót és távot szokott futni?

Kíváncsi vagyok.

38F

2019. ápr. 6. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Bár én még csak 16 vagyok de 11 km-t olyan max 50 perc alatt futok ősszel futottam felmaratont 1:53 alatt
2019. ápr. 6. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez tényleg egy kicsit gyenge teljesítmény, de függ attól is hogy van e túlsúlyod?

Szerintem a heti 1-2 edzés kevés, minimum 3 edzés/hét, csinálj sprinteket is, fokozó futást...stb, ettől javul a tempó, igyál sokat napközben.

2019. ápr. 6. 14:21
 3/7 anonim válasza:
A google maps szerint 11km gyalog is csak 2:14
2019. ápr. 6. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Igaza van, ez séta tempó, ilyen lassan hogy tudsz kocogni? Növeld a tempót és csökkentsd az időt, 10 év rendszeres futás után 1 óra alatt simán le kéne kocogni 12-13 km-t. Mikor heti 2x10 km-t futottam, azt laza kocogó tempóban letudtam mindig 50-55 perc alatt. Manapság már inkább kondizok és biciklizek, de ha néha havonta 1-2x kocogok egyet, akkor is ugyanúgy lefutom a 10 km-t 50 perc alatt, mint régebben. 2 óra alatt "futva" megtenni 11 km-t az semmi más, mint időpazarlás.
2019. ápr. 6. 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Ilyesmi akkor fordulhat elő,ha az edzéseidben ismetetlen fogalom a progresszió vagy bármi féle tudatosság.
2019. ápr. 6. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Fuss inkább rövidebb távokat gyorsabban, ha azt szeretnéd, hogy nőjön a sebességed. Vagy akár résztávozni is lehet, hogy párszáz métereket, vagy max 1 km-t megnyomsz keményen, aztán utána séta vagy kocogás, majd ezt ismételgetni. Ezek hatására gyorsulni fogsz hosszabb távon is.
2019. ápr. 7. 12:44
 7/7 Fish1 válasza:
Kezdő futó vagyok, két és fél hónapja kezdtem, 6km-t 40 perc alatt futok. Ebből ki tudod számolni, ami szükséges. A saját tempóm is lassú szerintem :-)
2019. ápr. 9. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!