Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Otthoni boksz edzéshez mi kell?

Otthoni boksz edzéshez mi kell?

Figyelt kérdés
Hogy lehet itthon fejlődni bokszolásban? Munka mellett nem felel meg bejárni edzésekre, ezért úgy döntöttem hogy itthon fogok. Venni akarok egy zsákot. Amúgy ha itthon bokszolok azt már lehet nevezni boksz edzésnek?
2019. ápr. 5. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól még mert ütögetsz egy zsákot kesztyűben nem fogod megtanulni a megfelelő technikát. Hozzáértő személy is kell ahhoz hogy fejlődj.
2019. ápr. 5. 10:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudok alap tehnikákat, meg nem elég ha netről tanulok?
2019. ápr. 5. 10:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem elég.
2019. ápr. 5. 11:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Ugyan nem vagyok benne annyira a témában, de azt tudom hogy súlyzós edzést is végeznek és emellett rengeteget kardióznak. Tehát nem elég a fejlődéshez az, hogy püfölöd a zsákot. "Kicsit" összetettebb a dolog.
2019. ápr. 5. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Annyit érsz vele, hogy rögzül a rossz technika és később évek alatt sem fogják kinevelni belőled. Plusz sparring nélkül tényleges fejlődés nem várható.
2019. ápr. 5. 13:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha a lehető legjobban végzed akkor az otthoni edzés is lehet hatásos.

Az állóképességedet alap erődet ütőerődet növelheted.

De a technikád nem lesz megfelelő.

Nem lesz teljes értékű box edzés.

Csináld nyugodtan szerintem.

Ps minimum a testsúlyod felének megfelelő zsákot vegyél de inkább legyen több és mellette végezz némi súlyzós edzést is.

2019. ápr. 5. 13:46
 7/11 anonim ***** válasza:

A harci képességek fejlődéséhez elengedhezetlen a komfortból kikerülés.

Ha pedig nem szokod edzésről edzésre hogy ütik a fejed,hogy stressz közben kell teljesítened,akkor hiába gyakorlod ki otthon a nyugiban a világ legerősebb jobb horgát.

Élőben bevernek 2t és nem az lesz rá a válaszod hogy meg sem érzed visszatámadsz és leütöd.

hanem összerándul a gyomrod,200ra megy a pulzusod és mire elszánnád magad arra hogy visszatámadj a pali már régen ott sincs.

De kardió edzésnek jó a zsák.

Van is erre épülő edzés az a neve fitbox.

2019. ápr. 6. 20:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Találkoztam már ilyennel. Semmi rosszindulat, de leírom a sztorit.

Én is box edzésre járok és egyszer megjelent nálunk egy srác hatalmas arccal, mondván ő már tud boxolni. Az elején még majdnem el is lehetett hinni, mert valamilyen furcsa okból majdnem teljesen megegyezett a mozgása Ali-éval árnyékolás közben. Addig győzködte az edzőnket, hogy ő már nagyon tudja, hogy bemehetett a rendes profikhoz a ringbe, had tapasztalja meg a realitást. Na és ekkor derült ki a mozgásának eredete mert kiderült, hogy még életében nem volt box edzésen csak otthon mézett youtube-on Ali videókat és ettől ő már valaki lett aki a legkisebb félelem nélküll megy be az akkor már igen komoly eredményekkel rendelkező PROFI BOXOLÓK közé (nem írok pontos címeket mert kiderülne a terem neve azonnal most meg anonímak vagyunk ugye).

Mondanom sem kell mennyire összepakolták pár kenet alatt egy gyors váltóban :)

2019. ápr. 7. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Itt most az a kérdés hogy a kérdező mennyire akarja komolyan venni.

Érdekli a "harci" oldala is.

Vagy "csak" sportolni akar kicsit.

Nem feltétlen van szüksége mindenkinek arra hogy megszokja a harci szituációkat...persze akkor lesz igazi box edzésen.

2019. ápr. 7. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem nem vagyok boxoló de középiskolában heti 1-2 alkalommal önvédelem órákon kesztyűztünk...ami tetszett élveztem.Később vettem egy zsákot és azon edzettem otthon az edzésmunka megvolt...de közel se adott akkora élményt :D
2019. ápr. 7. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.