Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nő vagyok, és nem tudok...

Nő vagyok, és nem tudok húzódzkodni, egyszer sem bírom magam felhúzni. Hogyan edzek, hogy eljussak odáig?

Figyelt kérdés
60 kg vagyok, sokat bringázom, kirándulok, illetve otthon tornázom, súlyzózom. De felhúzni magam nem tudom egyszer sem. Szeretnék eljutni addig, de nem tudom, hogy hogyan álljak neki. Fekvőtámaszozzak, amennyit bírok?
2019. márc. 22. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

A fekvőtámasz a mellizmokra hat. Annak is fontos az edzése, de a húzódzkodás nem attól fog menni.

Ha nem megy még a normál húzódzkodás, kezdd könnyítetten. Akassz egy gumiszalagot a húzódzkodórúdra, amibe beakasztod a lábadat. Így a gumi rugalmas ereje segít emelni a testsúlyodat. Kezdd olyan erősségű gumival, amivel 6-8 húzódzkodást meg tudsz csinálni. Tudod variálni az erőt úgy is, hogy több gumit akasztasz párhuzamosan, így összeadódik a rugalmas erő. Amikor már 10-12 ismétlés megy az adott gumival, akkor csökkents a gumi erősségén (gyengébb gumi vagy kevesebb belőle). Előbb utóbb el fogsz jutni a normál hózódzkodásig. Jön a tavasz, gyakorolhatsz szabadtéri kondiparkban is.

Javaslom még a Fegyencedzés című könyvet a saját testsúlyos edzésről. Ebben az egyik alapgyakorlat a húzódzkodás, amit -- a többi gyakorlatokhoz hasonlóan -- egymásra épülő szintekkel épít fel.

Ha jársz terembe, a hátizmokat erősíheted lehúzással vagy "assisted pull-up" géppel is. De szerintem a gumikötél jobb, mert míg a gépeken az egész mozgástartományban azonos erőt kell kifejteni, a gumiszalag a legnehezebb, alsó szakaszban segít legtöbbet. Figyelj arra, hogy a teljes mozgástartományban gyakorolj, így szokd meg a mozgást. Indítás nyújtott karral függésből, ahonnan addig húzod magad, hogy az állad legyen a rúddal egyvonalban.

Kitartás! Hajrá!

2019. márc. 22. 09:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! :)
2019. márc. 22. 09:57
 3/5 anonim ***** válasza:
2019. márc. 22. 10:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. márc. 22. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:

magyarul is van egy hasznos videó

https://www.youtube.com/watch?v=Y5D5pLrqumk

2019. márc. 22. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!