Futni egészséges egy tizenéves lánynak?
jaj, ez egy nagyon szar kifogás azok részéről akik lusták futni.
Arra nem gondolnak hogy az edzéstől az ízületek megerősödnek?
Nyilván az élsport az egészségtelen de heti 3-4* eljárni 1-2 órát kocogni esetleg szakaszosan futni az a LEHETŐ LEGEGÉSZSÉGESEBB dolog amit tehetsz a mai világban.
Maximum annyi bajod lesz hogy majd a munkahelyeden irigyek lesznek rád hogy egészségesebb vagy náluk és jobb alakod van. :P
Pont ilyen cipőm van, csak hogy precízek legyünk :D
A betonon való futás nem lehet káros, kivéve ha eléggé túlsúlyos vagy és rossz a futótechnikád (pl. telitalpból futsz), vagy a cipőd.
Egyébként hidd el, nem tudsz annyit futni hobbiszinten, hogy bármi károd származzon belőle. :)
Ha figyelsz mindenre akkor szerintem napi 10 km-t is futhatsz nyugodtan betonon, de annál többet már tényleg csak komoly felkészüléssel.
Természetesen a legjobb a gumis futópálya, aztán a földút, de a beton is megteszi, én napi 8 km-t futok reggel és az első 4 km beton. :)
Makk egészséges vagyok. :)
Ha komolyabban szeretnéd csinálni a futást heti többször, akkor érdemesebb beszerezned egy komolyabb cipőt.
A lényeg az hogy rezgéscsillapítós legyen az egész talpa.
Nem olcsó, márkától függően 18-30 ezer forint, de azokban tényleg olyan futni betonon is mintha vízen járnál. :)
Például: [link]
Hú, kösz, de amúgy most tudom, hogy eléggé idegesítő vagyok (már szinte hipochonder), de szerintem pont az van, hogy rossz technikávak futok, mert mindig mondják, hogy trappolok...
Bocsi, komolyan nem kibújni akarok a futás alól, csak megnyugodni...
Ismerős a helyzet, én is rosszul futottam amikor elkezdtem. :(
Én fogtam magam, lementem egy futóedzésre, odamentem az edzőhöz és megkértem hogy mutassa meg hogyan kell. :D
Aztán utána egyre jobban belejöttem, a helyes technikát meg kell találnod. Akkor csinálod jól, ha a futás végén nem érzel fizikai fájdalmat a lábaidban (az izomláz más persze).
Például a lábszárcsontod nem szúr, vagy a sarkad/talpad nem fáj. Nekem kb. fél évembe telt amire ráéreztem. Te is belejössz, nyugodj meg. :)
Ja, és láttál te már olyan embert akinek tönkrement a szervezete heti pár óra futástól?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!