Mennyi időbe kerülhet így lefogynom?
Edzőterembe szeretnék járni, főként futni szeretnék. 58 kg-ból szeretnék lemenni, legalább 45-50-re. Ha heti 2x 3x járok el (tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy mennyi kilómétert fussak naponta?) akkor X kilóméter futással mennyi idő alatt érhetem el a kívánt súlyt?
16/L
Csak futástól nem fogsz lefogyni! Rossz az elgondolás. Táplálkozz egészségesen és vigyél be kevesebb energiát a szervezetedbe, mint amennyire szüksége lenne. Figyelj az arányokra (fehérje, zsír, szénhidrát, rost) ha fogyni akarsz akkor legyen a fehérje beviteled kb 1,5 g/tkg. Yazio vagy Myfitnesspal alkalmazás segíteni fog. Fogyni nem egészsésges heti 0,5 kg-nál többet! Erre figyelj! Ha csak futsz (függ milyen gyorsan/pulzus tartományban), az általában aerob mozgás, kalóriát égetsz. A baj az, hogy elsősorban izomvesztéssel jár, másodsorban zsírégetés. Tehát, ha sovány is leszel skinnyfat kinézetű lennél. Ezért ne hagyd ki az izomerősítő gyakorlatokat.
Azt tanácsolom, hogy csinálj 1 óra súlyzós edzést és fuss kb 20-30 perc intervallum futást, vagy más intervall gyakorlatot. Ha emellett figyelsz a helyes táplálkozásra, akkor garantált sikered lesz. 4 hónap alatt egészségesebb, izmosabb, és 50 kg-os leszel. (feltéve ha a +8 kg az zsír, ami rajtad van)...
A feleségem 160 cm és 50 kg. És nem csontsovány. Szerintem nincs azzal baj, hogy valaki 152 cm én kb. 50 kg akar lenni. A kérdés nem is az, hogy ki hány kiló, hanem mennyi izom van rajta és mennyi a testzsír százaléka.
Nőknek 16 % alatt már jöhetnek a problémák. Azt javaslom ne a kilót nézd hanem a testzsírt. 18-20 % alá szerintem nem kéne menned. De ezt úgy érd el, hogy közben izmosodsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!