Izzadós spotokhoz milyen bugyit érdemes venni?
A bugyim és a nadrágom is összeizzadom, ami látszik is.
Egyébként jógától.
Technikai anyagból készült fehérnemű a legjobb (a nagy gyártóknál mindenféle fantázianéven fut, pl a nike-nél Dri-fit), adidasnál climacool, de akár a Decathlonban is kapsz.
Ezen is látszani fog az izzadság, viszont a pamuttal szemben nem tartja meg, így nagyon gyorsan szárad, segít elpárologtatni. De önmagában a fehérnemű nem elég, olyan nadrág is kell, a pamut például jellemzően foltosan szívja a nedvességet, és nehezen adja le, így hiába veszel alá egy jó nedvesség transzferrel bíró fehérneműt, a következő réteg ugyanúgy izzadt lesz.
Olyan viszont nincs ami egy teljesen izzasztó edzés közben is 10000%-ban száraz marad (ha csak gumibugyit nem akarsz hordani).
sima hatha.
De nyáron is nagyon izzadós vagyok ezen a területen.
A gond az hogy pamut nadrágokat vettem ehhez a sporthoz és szeretném is őket hordani. Akkor a bugyi csere nem megoldás?
Nem, amíg pamut van a ruházatban (főleg ha valami világosabb, mondjuk szürke), akkor azon látszani fogaz izzadtság.
Egyszerű kipróbálni. Fogj egy pamut nadrágot, meg ha van, akkor valami bringás nadrág szeű cuccot, öntsük rá 1-1 deci vizet. A pamut még 1.5 óra múlva is foltos lesz, mikor a másik már régen megszáradt.
Teszteltem a dolgot: Pamut nadrág, műszál jellegű tezenis bugyi.
A végeredmény az, hogy a bugyi itt ott nedves, de nem annyira hogy elszíneződjön ő maga, vagy a nadrág.
Viszont a bevarrt pamut lépésbetét csurom víz, és az ezen a területen hozzáértő pamut nadrág is elszíneződött a víztől.
Szóval az is sokat jelentene, ha a bugyiban nem lenne lépésbetét, vagy valami műszál jellegű lenne.
A sport alsók ilyenek? Még nem néztem őket.
Egyébként ma elnézek műszálas sport nadrágot venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!