Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan varázsoljak belőle...

Hogyan varázsoljak belőle kockát? Infó lent

Figyelt kérdés

Az van hogy lassan 2 éve kajakozom... Dagi fiú voltam.. najó nem dagi, dagadt nagyon :D 78 kiló voltam és gyenge... most 72 kiló vagyok de valamennyire erős!

Szerencsére mindenhol lefogytam csak egy valamennyire a pocakom megmaradt... Nagyon szeretnék végre kocka hasat csak hát nem nagyon tudom milyen gyakorlatokat kéne csinálnom és mennyit naponta kb.

Tehát segítenétek mit csináljak, mennyit? És kb mikorra lesz szép hasam?:D

2010. jún. 28. 02:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem a gyakorlat számít hanem a megfelelő diéta. Hasonló helyzetben voltam csak én 90kg voltam ma meg 72kg vagyok én is. Sohasem hasaztam mert fájt a derekam. Szimpla futással+súlyzós edzéssel és megfelelő diétával már elég szépen látszanak a kockáim.
2010. jún. 28. 05:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha kajakozol, miért nem kérdezed meg azokat, akik már régebb óta járnak, és valószínűleg kockahasuk van?

No, nem baj. Először is, akkor fognak igazán látszani azok a kockák, ha a legapróbb zsírréteget is eltünteted a hasfaladról. Ehhez oda kell figyelned az étrendedre, bár ha kajakozol rendszeresen, valószínűleg több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel. Azt tudnám ajánlani, hogy amíg a kockahasra gyúrsz rá, mellőzd az édességeket, a nasikat, a zsírosabb kajákat, egyél sok fehérjét (hús, tojás), zöldséget, gyümölcsöt, de semmiképpen ne koplalj.

A másik elengedhetetlen kelléke a formás hasnak a megfelelő gyakorlatok elvégzése. Gondolom láttál már olyan hasat, ami ugyan kemény, de lényegében egy egybekocka. Olyat semmiképp ne akarj. Ahhoz, hogy minden kockád szépen kirajzolódjon, a hasadban lévő összes izmot meg kell dolgoztatnod. A legegyszerűbb módszer erre a felülés szögének variálása. Tegyük fel, hogy 200 fokos (vízszintesnél kicsit lejjebb lévő) szögből indulsz. Addig ülj fel, amíg azt nem érzed, hogy a hasad felső része nem húzódik. Ez kb. 30-40, maximum 50 fok. Ezzel a hasad felső részét tudod megdolgoztatni. Ugyanilyen módon haladva, minél feljebb ülsz, annál inkább a hasad alsó részét fogod igénybe venni.

A ferde-hasizmokat és a bordaközi izmokat is erősítsd, amikor felülsz, egyszer a balra, egyszer jobbra hajolj. Ha esetleg néha párban csinálod, próbáld ki, hogy felülés közben medicinlabdát dobáltok egymásnak, fej felől indítva a dobást.

Úgy lényegében ennyi lenne, ha kitartó vagy, már egy, nah jó, inkább 2 hónapon belül már látni és érezni fogod a különbséget. Remélem segítettem.

Egy sportoló.

2010. jún. 28. 05:56
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Az elsőnek: Azért a látszat-kockáidat ne hasonlítsd össze egy kemény munka árán kidolgozott, formás hassal. =)
2010. jún. 28. 05:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :) Értettem a leckét... neki is állok holnap:P
2010. jún. 28. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!