Van itt olyan aki vega és testépítő?

Én ugyan nem vagyok vega, de az izomépitéshez fehérje kell...
Az, hogy az állati vagy növényi tökmindegy... FEHÉRJE.
Ugyanúgy aminosavakból áll. Egyébként létezett nemegy vegetáriánus testépítő. Nézd meg Andreas Cahlingot:
vagy Roy Hillingen-t aki nemcsak az 50-es évek egyik leghiresebb testépitője volt hanem az egyik legerősebb embere is(és mindezt vegán hús nélkül).
Szóval meglehet oldani mindent.

igen ez igaz,én sem akarok full vega lenni, szerintem az állati protein is fontos bizonyos mennyiségben,csak nem szükséges kétpofára falni,mint ahogy azt sok testépítő teszi.
abban,hogy jobban hasznosul valszeg igazad van mert a növények tele vannak rostanyaggal amit nem tud megemészteni a szervezet,tehát kevesebb fehérje szívódik fel.

Tejtermékek, tojás még vega kategória.
Vannak vega testépítők, de úgy azért nehezebb.
Egy apróság, de fontos:
ahhoz, hogy a tested zsírt tudjon használni, szüksége van L-karnitinre (ez egy fehérjefajta, a funkciója az, hogy ez juttatja be a zsírt a sejtekbe, ahol elégetődik). Nos, L-karnitin leginkább a vörös húsokban van. Van másban is, de nagy mennyiségben ott van. Ha szeretnél zsírt veszteni, nem árt venni, és szedni. Gyógynövényboltokban kapsz, amit én vettem az kb 80 Ft /1000 mg, edzés előtt fél órával szoktam bevenni. (Csak edzés, nagy fizikai munka, túra, stb előtt szedem.)

igen a túró és a tójás is megfelelő, ezt azért nem irtam, mert a full vegák semmi állati eredetüt nem sznek...
Ha csak a hústól undorodsz mehet a tojás és túró. A tojás sokkal jobban hasznosul amugyis mint a hús, és az aminosavak is jobbak benne.
Viszont a tej haszontalan. A zsírszegény túró ami jó fehérjeforrásnak.
Első voltam.

oksa akkor így fogom nyomni:)
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!