Repedezik a katonai bőr bakancsom. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Több mint egy éve vettem egy katonai bőr bakancsot. Rendszeresen ápoltam, lekentem a bőrt, de mégis megrepedt a hajlatánál. Pedig nem tűnik sz*r anyagnak, rendes bőr...
Nem annyira vészes a repedés. Mit tudnék veled csinálni?
Túrázom benne, azért van ebben a kategóriában a kérdés :)
2018. nov. 17. 17:25
1/4 anonim válasza:
Egy év után nem szabadna repedni.
Oké, gyűrődik, de ennyi.
Az ápolás amúgy ott kezdődik, hogy a bőr puha maradjon, tehát nem csak tisztításról van szó.
2/4 anonim válasza:
Kend be olajjal, hogy beszívódjon a bőrbe.
Azt is hallottam, hogy jó a glicerin is (meg is értem, hiszen a kozmetikumoknak is ez az egyik alapanyaga és beszívódik a bőrbe), csak ez kicsit drága. Jó egyéb bőrápoló krém is (pl. NIVEA).
3/4 anonim válasza:
Előfordul, hogy megreped a talpánál.
4/4 anonim válasza:
A talpánál is csak azért reped be, mert ki van száradva. A talpát is át kell itatni olajjal vagy glicerinnel. Évtizedekkel ezelőtt, amikor még fapados vonatok voltak, az ülések alatt vezették a fűtőcsövet. Erre jól lehetett támaszkodni, nyújtott lábbal. Igen ám, csakhogy ez a vastag (kb 10 cm átmérőjű) forró cső teljesen kiszárította a cipő talpát és lépéskor szépen berepedt. Idősebbek még emlékezhetnek ilyen esetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!