Próbálom erősíteni magam testileg. Érhetek el így változást? Többi lent.
Persze, hogy érhetsz el változást, de ez viszonylag egy komplexebb dolog, sok mindentől függ. A jelenlegi kondíciódtól is, étkezéstől (kalória, makrók), mennyit alszol, mennyi vizet iszol, mennyire élsz stresszmentesen, mennyire csinálod elszántan, keményen (arra gondolok, hogy pl. 2-3 kilométert le tudsz futni 10 perc és 60 perc alatt is).
Szerintem amúgy egy edzésterv is jól jönne, illetve ásd bele magad mélyebben ebbe a témába (rengeteg információt találsz a youtubeon, különböző blogokon), így el tudod találni a neked megfelelő edzésformát, amivel ki tudod magadból hozni a legtöbbet.
Nem tudom, mennyi kalóriát viszel be egy nap, de az biztos, hogyha meg akarsz szabadulni a hasadon lévő zsírrétegtől, akkor oda kell figyelned a táplálkozásra is. Nem azt mondom, hogy fogyókúráznod kell, csak változtatnod ezt-azt, viszont írtad, hogy alapjábavéve vékony testalkatod van, így valószínűleg ha igazán odateszed magad, csökken a testzsírszázalékod. Ettől függetlenül lehet, hogy hatékonyabb lenne, ha pontosan (és tényleg pontosan) tudnád vezetni mennyi kalóriát, zsírt, fehérjét, szénhidrátot viszel be egy nap, és mennyi (szénsavmentes) vizet iszol.
Persze a legfontosabb az, hogy élvezd az edzést, és táplálkozz egészségesen, kerüld a magas zsír- és/vagy cukortartalmú dolgokat, idővel meglesz az eredménye. :)
Fontos, hogy ne sürgesd a tested. Nem egyik napról a másikra lesz látható a változás hetekbe, akár hónapokba is telik. Csinálj hetente vagy havonta fotókat a testedről - szemből, oldalról, hátulról. Így láthatod igazán a változást magadon.
22/L
nos az előttem szólók már elég jól összefoglaltak mindent,annyit tennék hozzá hogy ugye azt írtad "Többször próbálkoztam már testedzéssel, de egyszer sem sikerült tartósra"-hát igen...azt meg kell értened hogy hónapokba,de ami valószínűbb évekbe fog telni a kívánt fizikumod elérése.Ezt sokaknak nehezére esik felfogni,azt hiszik egy-két hét alatt kocskahasú izompacsirták lehetnek.De ez ne rettentsen el,hiddel ha az edzés az életed részévé válik akkor nem fog számítani hogy hány hónap,vagy év kell még.
ui.:az otthoni edzésből én a futást tartanám csak meg,és a többi helyett meg beruháznék egy kondibérletre,nem olyan drága és sokkal nagyobb motivációt ad.
A kondi tényleg jó ötlet, nekem nagyobb motivációt ad, amikor mások is vannak körülöttem, így általában többet beleadok, nem lustálkodom közben. Az otthoni edzéseket mindig feladtam egy idő után (nagyjából a futást is), de a konditerembe rendszeresen elmegyek, és szívesen teszem. Ráadasul ott általában az emberek is barátságosak, és segítőkészek. :)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!