Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hosszú futás után hasmenés?...

Hosszú futás után hasmenés? Hogy kerülhetem el?

Figyelt kérdés

Egészen múlt vasárnapig nem is annyira zavart, hogy kicsit hosszabb futástól (10km) érzem, hogy el kell mennem, de gyorsan. Na persze próbáltam úgy megoldani, hogy előtte elmegyek. Ez többé-kevésbé sikerült is. Aztán azt hitttem, javul a helyzet. Múlt vasárnap fél maratont futottam és már előtte pár héttel a hosszú futással előjött megint a probléma, hogy futás közben rámjött. Olyan mértékben, hogy találnom kellett egy bokrot, mert különben végem. Verseny előtt reggel 2x el tudtam menni, mert előző nap nem igazán jött össze, éreztem, hogy a kettővel nem teljes a létszám, de reménykedtem, hogy annyira nem lesz gáz. Az első 10km-t olyan gyorsan futottam le, hogy rekordod döntöttem több, mint 2 perccel. És aztán kezdődött. Éreztem, hogy egyre jobban kell. Valahogy mégis sikerült legyőznöm...de mondhatom, kellemes így futni. Beértem és elmúlt. Aztán egy fél óra múlva kábé hazaindultaunk, 1 óra alatt max hazaértünk, nemsokra rá, már kezdtem is látogatni a wc-t. 4-5 alkalommal mentem, aztán éreztem, hogy nem nyugodtak le a beleim, mégis szerencsére nem kellett többször. Még másnap éreztem főleg délelőtt, hogy még háború folyik odabenn. Aztán délután, estefele egyre jobb lett.

Hogy tudnám legközelebb ezt elkerülni? Az egész versenybe kicsit belerondított ez a kellemetlen érzés. Mondjuk ez nem tántorít vissza a következő versenytől, de hátha mégis lehetne enélkül.

2018. okt. 14. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálam is fennált ugyanez a probléma. Csak a "tüneti" kezelés vált be, vagyis futás előtt 5-6 széntabletta.
2018. okt. 15. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha túl gyorsan kezdek, olyankor fordul elő, hogy meg kell állnom emiatt. Ha sokat futsz, idővel megtanítod a szervezetedet, hogy alkalmazkodjon a feladathoz. Futás előtt pár órával már nem kajálok, max előtte 1 órával valami aprót, mondjuk egy almát vagy más szénhidrátot, de nem fehérjét, mert azt nem tudom gyorsan megemészteni.

(Én úgy indultam félmaratonon, hogy előtte lecsekkoltam, van-e a pálya mentén lehetőség, bokor vagy erdő /mivel toi-toi nem volt/, végszükség esetére, aztán végül nem volt rá szükség.)

Ez ne tántorítson el, mással is előfordul, hogy meg kell állni, akár verseny közben is. Jó futást!!

2018. okt. 18. 20:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam én is, hogy talán majd hozzászokik a szervezet.

Széntabletta, jó ötlet, lehet kipróbálom.

Az edzésprogramomban most több hosszútávú futás van, többször le kell futnom a félmaratont. 2 órás félmaratonra készít fel a program 12 hét alatt. Elsőmet 2 óra 21 perc alatt futottam le, 8 hetes elég gyenge felkészítőprogrammal, alig kellett hosszút futnom. Most több esélyem van felkészíteni a szervezetem.

2018. okt. 19. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Szorítok, hogy sikerüljön, majd számolj be! Vagy gyere fb-on a Futók Baráti Körébe, ott meg tudod mutatni a futásaidat és a kérdéseid is több emberhez eljutnak.
2018. okt. 21. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!