Sziasztok! Segítségre lenne szükségem...Már kiskoromban is lovagoltam,de most 16 évesen újra kezdtem. Már lassan egy éve, hogy lovagolok. Nincsen semmi bajom a jármódokkal, kivéve a tanügetéssel. Egyszerűen nem tudom, hogyan tehetném könnyebbé magam és a ló számára..Folyamatosan pattogok a nyeregben, és csak egyszer kétszer kapom el jól a dolgokat, amikor kényelmes tud lenni a tanügetés. Ha hosszabbra állítjuk a kengyelt,mint amilyennek lennie kéne, akkor rá tudok támaszkodni, és jó a tanügetés..De ugye a könnyűhöz és a kikönnyítetthez pedig a rövidebb lenne a jó. Ha szőrén lovagolok, vagy voltizs hevederrel,akkor tökéletes, mert nem kell e kengyellel szórakozni. Miért érzem azt, hogy tanügetésben kiakar repülni a lábam a kengyelből? Akármennyire nyomom a sarkam, és támaszkodom, mindig ki akar esni, és ezáltal pattogok is a lovon..Valami okos megoldás, hogy könnyebben lazuljak, és jobb legyen a tanügetésem? Köszönöm előre is a válaszokat! 16/L
Jómagam 5 éve lovagolok, és ez idő alatt megtanultam, hogy nem éppen a kedvenc jármódom a tanügetés...
Próbáld meg ellazítani magad, ne görcsölj! Vedd át a ló mozgását, ritmusát! Válj eggyé a lóval, mint csapattársak! A csipőd mozogjon a lóval eggyütt!
Kellemes lovaglást kívánok Neked!
2018. szept. 21. 17:16
2/5 anonim válasza:
Valószínűleg az a baj hogy nem nyomod eléggé bele a hátába a popsidat. Próbáld meg azt hogy picivel hátrébb dőlsz és próbálj minnél nehezebbnek hatni. Vagy esetleg csukd be a szemed ha ez nem segít(nekem sem volt túl kényelmes mert úgy éreztem mindjárt leesek) akkor nézd a vállait és próbáld a csípődet ugyanabba az irányba, ugyanarra az ütemre mozdítani. Egy ideig nekem is bajos volt a tanügetés de aztán ráéreztem. Hidd el neked is menni fog.
2018. okt. 6. 15:50
3/5 anonim válasza:
Hmmm, hát, bocsánat, de szerintem ez négy nem követendő megközelítés:
( kengyel) rá tudok támaszkodni
nyomom a sarkam, és támaszkodom
A csipőd mozogjon a lóval eggyütt/próbáld a csípődet ugyanabba az irányba, ugyanarra az ütemre mozdítani
picivel hátrébb dőlsz
2018. okt. 12. 15:55
4/5 laureen_xx válasza:
Szia!
6 éve lovagolok :)
Próbáld meg azt,hogy nem a térdedet nyomod a nyeregbe és így kapaszkodsz,hanem a térded kicsit kiemeled és a vádliddal szorítod z oldalát.Emellett pedig lazítsd el a csípőd,ülj rá az ülőcsontodra és a derekaddal dőlj hátra!
Menni fog,az elején nekem sem ment,és aztán ráéreztem :)
2019. jan. 3. 17:04
5/5 anonim válasza:
Szia:)
Tudom,kicsit kései a válaszom,de ahogy olvastam a válaszokat,muszáj volt nekek is írnom egyet. 9 éve lovagolok lassan,és ilyen esetben az egyik megoldás lehet az,hogy kengyel nélkül lovagolsz. Lehet az a probléma,hogy túl rövid a kengyeled,és emiatt nem tudod teljesen lenyomni a sarkad,és emiatt pattogsz a nyeregben. Vagy pedig csak simán állíts egyel hosszabbat a kengyeleden.
A tanügetés az tökéletes jármód arra,hogy jobban összeszedd a lovat,szóval szerintem elég fontos:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!