Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Napi 100 fekvőtámasz szűken...

Napi 100 fekvőtámasz szűken mehet 3 nap - 1 nap pihenő rendszerrel?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

el szeretném kezdeni a fekvőtámaszaim számát növelni, izom erő-állóképességet fejleszteni.

Napi 100 gyémánt ( szűk ) fekvőtámaszt végzek egyelőre 10 sorozatra elosztva 50 másodperces pihenőkkel sorozatok között. Egyelőre 6x10 megy ilyen pihenőkkel, többi sorozatban már csak 8 ismétlések mennek. Jelenleg 178 cm és 95kg vagyok, azaz túlsúlyos eléggé.

Ezzel a 3 nap fekvőtámasz, 1 nap pihenés módszerrel túledzhetem magam? Úgy gondolom mivel a terhelés nem olyan nagy, és ez már inkább állóképességi edzés - és jelenleg tömeget sem szeretnék növelni, nem árthatok magamnak. Ti mit gondoltok erről?

Vagy célszerűbb lenne kevesebb szériával és inkább magasabb ismétléssel edzenem? A lényeg, hogy legyen meg edzésnapokon a 100 fekvőtámasz volumenre.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2018. aug. 31. 14:27
 1/5 anonim válasza:
Mehet. Kardiózz is mellé!
2018. aug. 31. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a segítséged!
2018. aug. 31. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Széles,Normál,Szűk,Gyémánt,hindu, feltett lábbal, sok féle van.Ezekből hármat legalább csinálj edzésenként, ne csak egyet.Tudom ajánlani a gyűrűn való fekvőtámaszt, ami feltett lábbal elég gyilkos,mivel nem stabil felületen végzed.Én ha fekvőzök azon szoktam, nagyon jó!
2018. aug. 31. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Még annyi,hogy maga a fekvő édeskevés.Húzódzkodás, tolódzkodás, invertált evezés, lábemelés, pike push up mindenképp kellene.Egyébként ha izmot akarsz akkor közel sem az ilyen sajáttestsúlyos dolgok a legcélravezetőbbek.Nagyon sok idő kell mire komolyan látszani fog a változás.Súlyzós edzés javaslom, otthon is lehet nyomni és nem kell milliókat befektetni.
2018. aug. 31. 17:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is, jelenleg a fekvőtámaszaim számának növelése a cél. Nem mondtam, hogy más gyakorlatot nem végzem. :) Csak a fekvőzés menne heti 6 alkalommal is akár így. Tehát állóképesség növelése a cél most! :)
2018. aug. 31. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!