Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Street workout edzést végzők,...

Street workout edzést végzők, mennyi időt pihentek a sorozatok között?

Figyelt kérdés

Nehezebb gyakorlatokban ( húzódzkodás, tolódzkodás ), valamint könnyebb gyakorlatokban ( fekvőtámasz, híd, lábemelés, evezés ) mennyit időt szoktatok pihenni a sorozatok között?

Ha úgy végzek, pl. egy húzódzkodás progressziót, hogy 4-5 perc pihenőket tartok a sorozatok között, és mondjuk 12 db húzódzkodást tudok egyhuzamba szabályosan végezni, de mondjuk 5 perc pihenőkkel végzek 4x10 húzódzkodást az edzésen, mert így nagyobb volument tudok elvégezni, mintha 1-2 perces pihenőkkel menne 10/8/6/4 ismétlés az gond? Vagy rövid pihenőidőket próbáljak tartani inkább a szettek között, és nem gond ha első sorozathoz képest többi sorozatban drasztikusan csökken az ismétlések száma?

A másik véglet: fekvőtámaszban képes vagyok 2 perces pihenőkkel a sorozatok között 4x20-as szériákat végezni. Ilyen esetben ha inkább 4-5 perces pihenőkkel végeznék 4x30-as szériákat a magasabb volumen miatt az állóképesség fejlesztésében is hatékonyabb lenne?

Mi erről a véleményetek?

32/F

2017. szept. 17. 02:49
 1/5 anonim ***** válasza:

hello

Úgy szoktam, hogy elhatározom, hogy megcsinálok összesen 50 húzódzkodást és 50 tolódzkodást, és a pihenés alatt "kamatozik" a hátralévő tartozás a vas felé.:D Tehát ha nem sikerül elég kevés lazsálással végére érni a sorozatnak, akkor van bünti. Szóval így kialakul az optimális egyensúly, ha következetes vagyok.

Azt persze tudnod kell, hogy mire vagy képes, hogy úgy határozd meg az eredeti célt és a "büntetőket", hogy az kihívás legyen.

2017. szept. 17. 12:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Célom az erő-állóképesség növelés és tömegnövelés, de azért köszi. :)
2017. szept. 17. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:

5percnél kevesebbet.

Nincs bünti meg hasonlók.

A kitüzőtt cél elerése a lényeg,ha érzem magamban az erőt akkor többet csinálok.

2017. szept. 19. 00:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Néhány percet szoktam pihenni, ha esetleg épp nehezebb gyakorlatból végzek többet, vagy az adott napon nem vagyok formában, akkor a pihenőt is kicsit megtoldom.

Úgy általában nálam kb így néz ki egy edzés:

- bemelegítés

- 1 sorozat húzódzkodás, guggolás, vádlizás

- pár perc pihenő

- 1 sorozat húzódzkodás, guggolás, vádlizás

- kicsit hosszabb pihenő (~edzés 1/3-a van eddig)

- 1 sorozat húzódzkodás, guggolás, vádlizás, plank

- pár perc pihenő

- 1 sorozat lábemelés, fekvőtámasz

- kicsit hosszabb pihenő (~edzés 2/3-a van eddig)

- 1 sorozat lábemelés, fekvőtámasz, tolódzkodás

- pár perc pihenő

- 1 sorozat lábemelés, tolódzkodás, plank

- nyújtás

Összesen kb 15 perc pihenő van nálam a sorozatok között.

2017. szept. 19. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2017. szept. 20. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!