Milyen vitaminokat érdemes szedni tanuláshoz?
Először is: kérem a moderátorokat, ne helyezzék át rossz kategória miatt! Direkt a sport részhez raktam, mert azt tapasztaltam, sok esetben a sportolók sokkal jobban ismerik az emberi test reakcióit, és egyes esetekben sokkal relevánsabb választ tudnak adni. Köszönöm, ha maradhat.
Tehát: munka mellett, levelezőn tanulok, rendszeresen nem sportolok (régen sportoltam, időhiány miatt jelenleg nem, bár tervben van).
Mostanában érzem, hogy fáradékonyabb, aluszékonyabb vagyok, és közeledik a szorgalmi időszak. Szóval kellene egy kis tuning, szigorúan csak vitaminok, ásványi anyagok, zsírok, tehát semmi gyógyszer! (Rendszeres véradó vagyok)
Szorgalmi időszakban nem nagyon van időm boltokba rohangálni, tehát rendelném, a szállítási költség miatt lehetőleg egy helyről.
Amire gondoltam:
- valami általános multivitamin
- C vitamin, B6, Magnézium gondolom fontosak
- Lecitin
- Gingko Biloba
Ez így jó lenne, vagy inkább másképp kellene? Illetve honnan, mit lenne érdemes, ha elég alacsony a költségvetésem?
Köszönöm előre is.
Utóbbi tele van omega 3-6 zsírsavakkal.
A sok gyökér majd jön a szar kapszulával, meg ne vedd!
Éhgyomorra egy evőkanál.
Elsősorban ezeket kellene szedni, de nem kell megijdeni az ártól, nem egy havi adag.
Másrészt ezt folyamatosan kell szedni, tehát nem csak szorgalmi időszakban, nem kell csodát várni egy hét után.
Plusz rengeteg ásványvíz, pihenés, illetve valamilyen dinamikusabb sport.
Ha csak egy 20 percet kocogsz naponta, már az is jó, én szerettem ezzel kezdeni a tanulást.
Nagyjából ennyi, az ilyen memolife meg ginko bla bla a szarokat felejtsd el!
Illetve én a helyedben beiktatnék néha egy-két istenes be ba szást, nagyon jól formázza az agyat, persze nem a tanulnivalót, hanem a zsongást. :D
A Memolife-ra gondoltam, utána olvastam, azt nem akarok. Viszont a builderen olvastam, hogy a Lecitin Gingko bilobával nagyon jó agyserkentő.
Az olaj otthonra jó, de van, amikor ottalvós a téma, és egy napi adag bogyó sokkal könnyebben szállítható, mint egy ilyen üveg. Bár ezt még meggondolom.
A vitaminra a tippet köszi. Akkor plusz C vitamin nem is kell? Kicsit keveslem, ami a multiban van...
Ne az oldalt nézd, hanem a forrást.
Ezért mondom, hogy ezek a kapszulák nem olyan ütősek.
C vitamin szerintem elég, de ha úgy érzed dobj rá.
Nekem ez a ginko biboba vagy mi nem adta be annak idején.
Az a baj, hogy sok itt a placebo....
#4: a cikk azt írja, a növényi olajoknak volt némi hatása.
#5: köszönöm
Én erre gondoltam lecitinként:
Plusz Gingko:
Tehát erről érdekelnek vélemények.
Plusz olyan havi 2 ezer Ft körüli értékben olyan vitamin, aminek általánosan van hatása. Ami feltölt, valahogy célirányosan.
De ha nézek egy multivitamint, mellé C vitamin, meg magnézium, akkor ezt a keretet már túllépem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!