Nem az a harcművészet hatékonyságának a fokmérője ha egy mester kiáll a ringben egy másik stílus képviselőjével?
Azt olvastam, hogy régen a különböző stílusok mesterei más mesterek elleni küzdelemben bizonyították a hatékonyságukat a tanítványok előtt. Így volt a mesternek becsülete.
Ma amikor a youtube-ra bármit fel lehet tölteni nem nagyon látok ilyen küzdelmeket csak néhány önjelölt fekete öves szerencsétlenkedését.
Igazán kíváncsi lennék rá, hogy mit kezdene a wing tsun-os Máday vagy más "mester" a ringben. Azok a stílusvezetők akik azzal tömik a szerencsétlen tanulók fejét, hogy a 40 kilós nő legyőzi a 90 kilós férfit.
Szerintem bármelyik ringben nevelkedett harcos hajlandó lenne kiállni egy barátságos meccsre. Nem rajtuk múlik.
A boxolót megzavarta a láncütésem és ezért tudtam kikerülni egészségesen a bunyóból.
És nem tudom eleget hangoztatni, hogy normális helyen van sparring és erősítés és teljes mértékben egyet értek veled abban, hogy ezek nélkül vajmi kevés eséllyel lehet megtanulni verekedni.
Ahol a baj van az az oktatás. Mára már csak nagyon kevés hely van ahol minőségi módon tanítanak meg téged a kung-fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!