Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem az a harcművészet hatékony...

Nem az a harcművészet hatékonyságának a fokmérője ha egy mester kiáll a ringben egy másik stílus képviselőjével?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy régen a különböző stílusok mesterei más mesterek elleni küzdelemben bizonyították a hatékonyságukat a tanítványok előtt. Így volt a mesternek becsülete.

Ma amikor a youtube-ra bármit fel lehet tölteni nem nagyon látok ilyen küzdelmeket csak néhány önjelölt fekete öves szerencsétlenkedését.

Igazán kíváncsi lennék rá, hogy mit kezdene a wing tsun-os Máday vagy más "mester" a ringben. Azok a stílusvezetők akik azzal tömik a szerencsétlen tanulók fejét, hogy a 40 kilós nő legyőzi a 90 kilós férfit.

Szerintem bármelyik ringben nevelkedett harcos hajlandó lenne kiállni egy barátságos meccsre. Nem rajtuk múlik.

2018. júl. 17. 22:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A boxolót megzavarta a láncütésem és ezért tudtam kikerülni egészségesen a bunyóból.

És nem tudom eleget hangoztatni, hogy normális helyen van sparring és erősítés és teljes mértékben egyet értek veled abban, hogy ezek nélkül vajmi kevés eséllyel lehet megtanulni verekedni.

Ahol a baj van az az oktatás. Mára már csak nagyon kevés hely van ahol minőségi módon tanítanak meg téged a kung-fura.

2018. aug. 31. 18:23
 22/22 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy olyanok becsmérlik a Wing Tsun stílust, akik semmit sem tudnak róla. De sosem védeném meg, bizonygatnám hatékonyságát, és itt sajnos olvastam egy hozzáértőt, ami elszomorít. Ne higyjetek neki!
2019. ápr. 16. 06:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!