Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan vettétek rá magatokat...

Hogyan vettétek rá magatokat a sportolásra? Milyen sportot kellene kipróbálnom?

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném, hogy világ életemben teljes szívemből őszintén gyűlöltem a sportokat és soha nem sportoltam semmit sem rendszeresen, mert egyszerűen utáltam. Viszont a gimiben azért volt heti öt tesióránk, ahol mozogni kellett és eleve sokat kellett rohangálni össze-vissza, gyalog jártam suliba is és stresszesebb is voltam, ez mind karban tartott valamennyire. Viszont mióta befejeztem a sulit azóta nem mozgok és ez meg is látszik rajtam, mert feljött rám néhány kiló és az alakom sem olyan mint régen emiatt kellene elkezdeni valamit sportolni mert szeretnék fogyni néhány kilót (nem akarok vékony vagy izmos lenni, csak kicsit összekapni magamat), de nem tudom, hogy mit...

A küzdősport, a bicikli és az úszás nem jöhet szóba, mert félek tőlük. Csapatsportok, mint pl. foci, kosár, röplabda stb., szintén nem mert csak verseny szinten van rá lehetőség a városban. Az ilyen zenére ugrálós, táncikálós dolgok szintén, mert agyvérzést kapok tőlük (suliban mindig aerobicozni és zumbázni kellett, kb. fel tudtam volna vágni az ereimet). Először futásra gondoltam mert az szabadban is kivitelezhető és akkor megyek amikor akarok, csomóan futnak is a városban, de arról lebeszéltek, mert "ez nem úgy működik, hogy csak gondolsz egyet és elkezdesz futni és különben sem tesz jót a térdnek". Utána gondoltam a spinningre, de arra pedig azt mondták, hogy az nem nekem való és nulla állóképességgel, kondival úgysem bírnám. Utána gondoltam a jógára, mert az mindig is érdekelt és több ismerősöm is jár jógázni, nagyon szeretik, de erről is lebeszéltek, mert nem vagyok elég hajlékony, rugalmas és úgysem bírnám ezt sem, mert túl megerőltető lenne. Más pedig már nem jutott eszembe...

2018. jún. 18. 16:30
 1/4 G. M. válasza:
100%

Szia!

Hú, nehéz ügy, én azt mondom ha nem szeretsz sportolni, akkor nem is tudod majd magad rávenni, legyen az bármilyen sportág. Szerintem inkább figyelj oda az érkezésedre, (ne diétázz, csak fogyelj rá) hanyagold az egészségtelen dolgokat, és vásárolj inkább olyat amit szívesen fogyasztasz, és egészséges.

Amúgy egy kis mozgásforma ötletem azért van, én imádok kijárnia városligetbe, és ugrálókötelezni. Rendkívül jó hatási vannak, és nem is kell előtte bemelegíteni, csak fokozatosan gyorsulni. Kicsit játékosabb, és élvezhetőbb sportág szerintem. :)

2018. jún. 18. 16:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Hát a diéta is sokat segítene abban biztos vagyok, de abban is, hogy nem vagyok képes ennél kevesebbet enni vagy egészségesebben élni. Csak vizet iszok és semmi üdítő vagy alkohol, nem eszek édességet és sós nasikat sem, illetve a kenyeret is próbálom kerülni (csak szendvicshez eszem, ha nincsen más kaja vagy nagyon kívánom, de akkor is inkább teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentet kenyeret eszek). Ami "bűnöm" van az a tészta, mert azt nagyon nagyon szeretem, de ettől már nem tudnék megválni, mert minden mást is kizártam, amit imádok... Úgyhogy igazából ezért is szeretnék elkezdeni valamit sportolni. Az ugrókötél eszembe sem jutott, bár igazából az sem a szívem csücske, mert nagyon béna vagyok (a tesóm sokáig versenyszerűen ugrókötelezett, edzéseket is tartott és akkor még lelkes voltam, mert én is azt akartam csinálni, amit ő, de csak estem-keltem össze-vissza :D), de azért kipróbálom.

2018. jún. 18. 17:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Gimiben én annyira rühelltem ezt a mindennapos tesiórákat, hogy komolyan mondom, miatta utáltam meg az összes létező sportágat. Én ebből a szerencsének köszönhetően tudtam csak kilépni: Egyetemen kötelező volt a tesi, felvettem hát az edzést, mert gondoltam heti 1 órát bemegyek, aztán le van tudva. Aztán kiderült, hogy az edző nagyon jó fej, meg úgy mindenki, aki oda jár és most ott tartok, hogy heti 2-3-szor megyek másfél-két órákat edzeni és még fizetek is érte! Ugyanis a kötelező tesiket megcsináltam, az egyetem pedig nem támogatja a továbbiakat. Én meg nem tudtam egyszerűen ott hagyni, mert ritkán találni olyan jó kisközösséget. :)
2018. jún. 18. 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az állóképesség úgy alakul ki, hogy elkezdesz csinálni egy állóképességi sportot, pl. spinning, vagy futás. Szóval csak csinálni kell, és lesz. Ha nem csinálod, nem lesz, és megtarthatod örök kifogásnak, hogy miért nem sportolsz.
2018. jún. 19. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!