Milyen gorkorit vegyek?
19 eves lany vagyok. Szeretnek elkezdeni gorkorizni, sajat penzbol vennem, kb 10-15ezret szannek ra, nem tudom, hogy ez kezdo es hobbi szinten eleg-e, illetve milyen uzletbe menjek (pl decathlon) ahol segitenek valasztani, illetve mire ugyeljek.
Nem szeretnek draga nagyon profi korit, csak kozlekedesre, konnyed gurigazasra, nem ugralgatasra stb hasznalnam mert eleg bena vagyok:)

Én Görkorit még nem vettem a Decathlon-ban, de jégkorcsolyát vettem, és azzal elégedett vagyok. A sportcuccok sokkal olcsóbbak itt, mint más sportboltokban.
Én a Nyugati téri Decathlon-ba járok és ott a részlegeknél szokott lenni egy kis tábla, amin leírják hogyan válassz. (Ha nem ott veszed meg végül, mert nem találsz kényelmeset, vagy neked tetszőt, akkor is célszerű elolvasni, mert elég ésszerű tippeket szoktak mondani.)
De mindenkinek más a lábformája, így nem biztos, hogy ugyanaz jó neked ami másoknak. Lehet, hogy Decathlon-ban nem is találsz megfelelőt.
Én például futócipőből sajnos nem találtam ott a lábamra, mert 2 cm-el szélesebb a lábfejem a decathlonos futócipők betéténél. (Pedig nagyon tetszettek, olcsók voltak és messze azoknak volt a legjobb ütéscsillapítása az eddig felpróbáltak közül)
Amit még ajánlok görkorihoz:
Csuklóvédő, mert ha esel automatikusan a csuklóiddal fogod tompítani az esést. Nekem már volt egy hétig gipszben a csuklóm emiatt. Csuklóvédőt kapsz olcsón a Decathlon-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!