Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Judo felkészít egy utca...

A Judo felkészít egy utca verekedésre?

Figyelt kérdés
2010. jún. 13. 21:40
1 2
 1/14 anonim válasza:
fel
2010. jún. 13. 22:25
 2/14 anonim ***** válasza:
fel
2010. jún. 13. 22:34
 3/14 anonim válasza:
35%
Elég sok harcművészet illetve, küzdősport ér valamit az utcán, én már többet próbáltam köztük judot is,nekem tetszett és tuti hogy utcán is ér valamit, de inkább az olyan küzdősportokat ajánlanám amiben van ütés, rugás is( kickbox, thai box,box, kyokushin, mma stb.)vagy még az okosok utcára önvédelmi rendszert javasolnak (krav maga, defendo) de ezekben nem nagyok hiszek.
2010. jún. 13. 23:18
 4/14 anonim ***** válasza:
49%
A Judo nem verekedés!
2010. jún. 14. 12:10
 5/14 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint a mai Judonál vannak sokkal hatékonyabb küzdősportok és önvédelmi rendszerek utcai verekedésre. Ezt úgy mondom, hogy Judoztam is régebben. Nem hiszem, hogy a legjobb ötlet az utcán, betonon földre vinni az ellenfelet. Akkor pedig különösen nem ha a támadónál kés van, esetleg többen is vannak.
2010. júl. 25. 12:25
 6/14 anonim válasza:
Nem. Egyik ismerősőm, 7 éve judozik, és semmit nem ér, multkor is verekedett és nagyon elverték. az a fiú boxos volt . 2 éve boxolt. Szerintem a judo nem verekedés.
2010. júl. 25. 13:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Én nem ismerem a judot igazából, de ha jól rémlik, akkor annál gyakori hogy a földre kerülsz az ellenfeleddel együtt. (Ha tévedek bocsi). És utcán NAGYON NEM JÓ a földön lenni! Sosem tudhatod mikor jön az ellenfelednek egy haverja, aki számára nevetségesen könnyű célpont vagy a földön, míg te a társával hemperegsz!
2010. júl. 25. 16:00
 8/14 anonim válasza:
Egy profi judos semmilyen körülmények között nem tudna megverni még egy fél-profi mma harcost.
2010. aug. 23. 12:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Pont a lenyeget nem irtatok le. En 7 evig Judoztam, aztan 3 evet boxoltam.

A judo a foldon eros, foleg akkor ha az "ellenfelen" ruha van. Ahhoz, hogy allasban valamit tudjal vele kezdeni, ahhoz meg kell fognod az ellenfelet. Az meg tobbnyire utotavon belul van. Tehat az utos/rugos sportok allasban elonyosebbek.

Szerintem egy Judos lazan kihuzza a karjat, vagy lefojt egy boxolot, ha foldre kerultek. Ez nem is kerdes. De odaig el kell jutni.

(Amikor nekem kisebb gondjaim voltak, akkor en utottem. Tobbnyire allra figyelmezteto jelleggel. De szabadkezzel meg szar utni, mert eltorhet a kezed.)

2011. febr. 17. 10:50
 10/14 anonim válasza:
simán. az egy dolog, h az ismerősötök egy balf@sz, és nem tud ütni, de én ismerek olyat, aki 10 éve judo-zik, és 14 éves és múltkor vert meg egy 18 évest. a Judo felkészít bármire.
2011. júl. 1. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!