Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá magam a mozgásra?

Hogy vegyem rá magam a mozgásra?

Figyelt kérdés

Kellene valami motiváció, mert lusta vagyok mozogni, pedig már épp ideje lenne. Lassan itt a nyár, de fogyni szeretnék vagy 10 kg-ot. 3 napja nagyon nehezen rávettem magam a bicikizésre, de már megint elment tőle a kedvem. Segítsetek légyszi!

17/L

2018. ápr. 18. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, hogyha nem dolgozol a celodert, nem fogod elerni.

Testtomegtol fuggetlenul, ~10 kg fogyas egyebkent eleg ambiciozus nyarig, meg drasztikus modszerekkel is.

~6 het utan mar jonnek a lathato eredmenyek, onnantol konnyebb motivalodni.

Az etkezesre is figyelj, legalabb olyan fontos, mint a mozgas.

Unalom ellen probalj valtozatosan edzeni, menj ki a szabadba, hallgass olyan zeneket, amiket szeretsz.

2018. ápr. 18. 19:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Valami zene közben segíthet. Egyébként döntsd el mi a fontosabb az, hogy ne erőltesd meg magad vagy a célod? Szerintem gáz az, amikor valaki fogyni akar de közben "sír" hogy ahhoz mozogni is kéne. Egyébként sport nélkül is lehet fogyni, de akkor is gáz, hogy fogyni akarsz de jössz azzal, hogy nincs kedved. Ha nincs kedved, akkor ne fogyj le.
2018. ápr. 18. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezen nem tudunk segíteni. Én fogytam és mozgok s ebben NULLA motivációt jelentett, hogy ha lefogyok, akkor szebb leszek. Hogy egészségesebb, az vonzó, de ez képtelen átlendíteni a rövidtávú dolgokon. Egyszerűen el kell határozni magamat és csinálni. De hogy ezt a te fejedben mi hozza el... Passz. Ezt más nem tudja helyetted megoldani. Az igazi lustaság akkor is lustaság marad, ha az ember életminősége kerül nagy veszélybe s ugyanez van a hedonizmussal. Valahogy erőt kell merítened és nem foglalkozni ezeknek a szirénhangjaival...

Gyalogolni sem szeretsz véletlenül? Mert pl. én azt igen, azt könnyű csinálni, tavasz van, szép a világ...

S persze az étrendnél is észnél kell lenned, ott viszont bizonyos szempontból hiába a motiváció, ha éhezel, szóval fogj egy jó étrendet.

2018. ápr. 18. 20:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az életben a két legnagyszerűbb dolog, ha másoknak adsz, illetve ha magadnak. Azzal, hogy edzel magadnak adsz valami remek dolgot. Fejleszted a tested, hogy erősebb legyél testileg és szellemileg, mely az élet minden területére pozitív hatást fog gyakorolni.

Kell annál jobb motiváció, mint hogy a saját életedet jobbá teszed, mellyel majd másoknak is segíteni fogsz tudni, és az ő életüket is csodásabbá teheted?

Kis lépés ez, de nem szabad lebecsülni. Minden tett számít, amitől kicsit is jobb leszel.

Sok sikert, és biztosan élvezni fogod :)

2018. ápr. 18. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek megvan a maga sportja, lehet h Te még nem találtad meg. Hidd el h akkor majd nem kell motiválnod magad, annyira fog húzni. Amúgy meg találj társat hozzá addig is - kutya, barátnő, pasid, az mindegy.
2018. ápr. 18. 23:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igazatok van, ha en nem teszek semmit, csak "sírok" attól meg nem fogok fogyni. Ment a zöld like mindenkinek!
2018. ápr. 20. 15:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Máshonnan hallottam, de szerintem jó ötlet: egy pasas hozzád hasonlóan állt a futáshoz, le akart fogyni, de mindig eltunyult és nem csinálta rendszeresen. Ez volt neki pár évig, persze nem tudott lefogyni rendesen. Aztán egyszer úgy döntött, hogy benevez egy futóversenyre, és innentől kezdve nem az volt a célja, hogy lefogyjon, hanem az, hogy teljesítse a távot. Így már gyakrabban járt le futni, és megszerette a futást, ráadásul le is fogyott. Szerintem a(z egyik) tanulság az, hogy ne a fogyás legyen a célod.
2018. ápr. 21. 13:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, köszönöm. :)
2018. ápr. 21. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!