Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kyokushin Karate, wing tsun...

Kyokushin Karate, wing tsun kung fu jobb az önvédelemre közel harcra?

Figyelt kérdés
Szeretnék profi lenni az önvédelemben és az utcai harcban ha arra kerülne sor,ahol lakok város ez a két lehetőség van van thai box is de az már hosszú távra nekem durva lenne vagy aki jártas ebben melyik harcművészetet vagy megoldást választaná?

2018. ápr. 1. 20:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%

A kyokushin, meg úgy általában a karate pont, hogy nem közel harci forma. A Wing Tsun az viszont teljes mértékben az, de sajnos a magyarországi oktatásában van némi kivetnivaló. Ha egy normális mester tanítja, kettő év után már a legtöbb bajos szituációból ki tudsz kerülni győztesen.

És az előttem szóló gyönyörűen beszélt.

2018. ápr. 3. 23:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Jó mesterem volt :D
2018. ápr. 10. 14:59
 13/21 anonim ***** válasza:
Hogy hívják?
2018. ápr. 15. 22:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Milyen stílust tanulsz?
2018. ápr. 15. 23:00
 15/21 anonim ***** válasza:
Akit érdekel a mesterem írjon rám :)
2018. ápr. 21. 14:52
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja igen, 14:59 es voltam :)
2018. ápr. 21. 14:54
 17/21 Kapitány_úr ***** válasza:

Különben a wing tsunnak nagyon jók az alapelvei és a mozdulatrendszere (ami a 3 formagyakorlatban foglaltatik össze), csak az oktatása undorító... már-már szektás jellegű. Nem baj, ha megismered (amúgy Bruce Lee-től ismerd meg... két könyve is van erről, ill. egy chi-saos videója), de a (thai)box+ szabadfogású birkózással, esetleg ju jitsuval többre mész.

(A kyokushin karate az inkább sport. A Furkó ezredes hozta be, tanította is, tök jól... de nagyon megszokod a sport jelleget... utcán pedig az nincs)

Amúgy meg: Zöllei Zoltán alezredest ajánlom, ha elérhető számodra. ;) És mellette járj boxolni, vagy thai boxolni. (ezutóbbit választanám inkább)

2018. máj. 23. 17:25
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha a kyokushin karatét jól tanítanák, akkor hidd el, utcán nem hogy meg állná a helyét de egyenesen kiemelkedő lenne...

Mindenesetre aki megtalálja a harcművészetek alaplogikájait, azok beavatottá válnak, és képesek lesznek kifürkészni, hogy a mostani elkorcsosult technikák mik voltak, és hogyan találhatták ki azok a mesterek akik megalkották, És nem hogy utcán megállták a helyüket, de egész kínát járva tették próbára a stílust ;) Szóval mindegyik kitűnő, ha képes vagy megtalálni a mozgásrendszer eszenciájait.

Tisztelettel: 14:59-es

2018. máj. 25. 22:42
 19/21 anonim válasza:
inkább vegyél gáz spray-t, de komolyan mondom én is jártam harcművészetre aztán nekem is oda jöttek keménykedni hozzám pofán vertem aztán utána vért köpött utána meg otthon rettegtem hogy lesz e valami nagyobb baja elvisznek-e a rendőrök szóval nem éri meg hiába van igazad
2018. okt. 19. 20:23
 20/21 anonim ***** válasza:
62%

Wing-tsun: kb semmire nem tanítanak meg, cserébe hamis önbizalmat adnak, addig fognak b szogatni amíg egy mozdulatot nem milliméter pontosan csinálsz meg, sparring nincs, k rva drága, havi tandíj 5-6 ezer, éves 7-8 ezer+még a szemináriumok(évi kettő) meg a havi "különórák", ütni nem tanulsz meg és rúgni se nagyon, a szemináriumok abból állnak hogy megsülsz egy teremben 100 másik emberrel, csináltok pár értelmetlen feladatsort, Máday fél óránként tart előadást hogy a migránsok milyen gonoszak és csúnyák meg közbe sztárolja a wt-t meg a gyerekeit. Jártam pár évig és nem ajánlom. Az egyetlen pozitív dolog a közösség volt, bár nem egy fura wt-sel találkoztam.

A másikról nem tudok nyilatkozni

2018. nov. 28. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!