Ti hogyan, milyen időközönként sportoltok?
A munkám miatt nem minden nap tudok sportolni, nincs olyan hogy heti 3-4 alkalom konditerem pl. Van hogy 3 szabad napom van, egyiken súlyzóval csinálom a gyakorlatokat, másik nap kerékpározok, a harmadikon futok.
Álltalába a délutáni órákba szoktam mozogni, nem reggel. Van aki reggel pl 8-9 között elmegy futni, utána meg súlyzóval csinálja a gyakorlatokat? Tehát nincs olyan hogy vagy reggel ill. este.
f.
Nekem a sport a mindennapjaim része már hosszú évek óta. Előre megtervezem, hogy a következő napon mikor érek rá tutira és ahhoz választok egy mozgásformát. Ez akár azt is jelentheti, hogy direkt biciklivel megyek el hazulról, mert annyira bizonytalan az aznapi időbeosztásom.
Máskor a kutyasétáltatáshoz iktatok be egy fél óra kocogást. Emellett igyekszem úgy beosztani a szabadidőmet, hogy egyezzenek a közösségi programjaimmal. Tehát pl. jógázom/falatmászom a barátnőmmel vagy elmegyek egy konditerembe, esetleg ritkábban squasholni a barátaimmal.
Nekem szinte mindennap van gyaloglás (dombon lakom, úgyhogy elkerülhetetlenül szintkülönbséggel), a semminél már ez is jobb. Nagyon kevés, napi 50 perc, néha több, néha pedig teljesítménytúra, de az is apróbb ma már, 15-20 km.
Erre jön rá még valami, de ez változó, most pl. hanyagoltam egy időre a súlyzós edzést. Amikor van, az 2-3 nap, de amellett is van gyaloglás, kell.
Mostanában tornázni szoktam, ez főleg gyalogláson alapuló mozgást jelent, de sokkal aktívabb, mint a kinti séta. 15 perccel már boldog vagyok :D
A séta elvben előfordulhatna délelőtt, volt már rá példa, de általában délután, este és éjjel van minden mozgásom. Súlyzós edzés kizárólag ebéd előtt, éhgyomorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!