Nyereg és kengyel nélküli lovaglás?
szia!
egyáltalán nem tesz rosszat a lónak ha szőrén lovagolsz,sőt sokkal praktikusabb úgy kezdeni szerintem,mivel fejleszti az egyensúlyérzéket,az izmokat,más részt érzed a lovat,a mozgását stb.
mai napig úgy vagyok vele hogy nyerget csak tapasztalt lovasnak adnék...ha lovardába lovagolsz sajnos nehezen tudom elképzelni,hogy a szőrén lovaglásra lehetőséget kapsz,hisz ott teljesen máshogy mennek a dolgok mint mondjuk egy tanyán. :/
én évek óta szinte csak szőrén lovagolok,és a lovak köszönik szépen jól vannak nincs semmi probléma ebből származóan :D
nyilván ha terepre mész,hosszabb lovas túrákra kényelmesebb nyeregbe menni+egy fajta biztonság érzetet is adhat,de egyébként nagy előny ha szőrén tanulsz meg lovagolni,viszont ha ennyi ideje nem lovagoltál haladj lépésről lépésre,és mindenképp legyen veled valaki aki ért a lovakhoz nehogy valami baleset legyen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!