Mit sportolhatnék, ami nem terheli a térdet?
Az úszást ajánlották, de az őszintén szólva nem valami szimpatikus nekem. Volt egy rossz élményem kicsi koromban, lehet amiatt, de nem valami szívesen dugom a fejem víz alá :D Szóval úszni maximum akkor mennék, ha nagyon nincs jobb opció.
Teniszezni szívesen járnék, de nem tudom, mennyire terheli a térdet és nem lenne-e nagyon drága. Más ötletem nem nagyon van.
19/L
Kerékpár, nordic walking, ezek kíméletesebbek a térdhez.
Nekem a squash volt nagyon szimpatikus, de az még a tenisznél is jobban terheli a térdet. Az orvos ajánlotta a nordic walkingot, és én nagyon megszerettem, kinn vagy a természetben, jó levegő, nyugalom, nagyon kellemes mozgásforma, és igazából csak a cipőt meg a botot kell megvenni hozzá.
Az elején jó keresni egy edzőt/csoportot, aki megmutatja a bot helyes használatát, hogy ne csak hadonássz vele. Utána már egyedül is csinálható. Kifejezetten ajánlják térdproblémásoknak.
Mire fel ez a specifikus térdóvás?
Illetve mi lenne a sport célja?
lemaradt,hogy mi a baja a térdednek.
ha komolyan sérült,akkor gyógytorna.
ha nem sérült csak annyira elsatnyult a tested,hogy a legkisebb terhelésre is fáj,akkor saját testsúllyal végzett guggoló edzés ami viszonylag gyorsan felerősíti az ízületet és az izmokat az alapszintű fájdalommentes működéshez.
a fogyás az étrenden múlik nem az edzésen,ezért végülis hibás a kérdés.
így viszont akkor csak olyan edzés jöhet szóba ami nem rázó típus.
ilyen a jóga,vagy a trx.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!