Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit sportolhatnék, ami nem...

Mit sportolhatnék, ami nem terheli a térdet?

Figyelt kérdés

Az úszást ajánlották, de az őszintén szólva nem valami szimpatikus nekem. Volt egy rossz élményem kicsi koromban, lehet amiatt, de nem valami szívesen dugom a fejem víz alá :D Szóval úszni maximum akkor mennék, ha nagyon nincs jobb opció.

Teniszezni szívesen járnék, de nem tudom, mennyire terheli a térdet és nem lenne-e nagyon drága. Más ötletem nem nagyon van.

19/L

2018. jan. 10. 02:44
 1/10 anonim ***** válasza:
A tenisz a futással ugrálással kellően terheli a tėrdet! Valamint jaja, nem is olcsó. Az úszás lenne a legjobb. Egy gyerekkori ėlmėny? Legyėl rajta úrrá, hamar ráėbredsz, hogy alaptalan a fėlelmed. Szeretni fogod.
2018. jan. 10. 05:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Sakkozz egy ideig , az megmozgatja az agyadat is.
2018. jan. 10. 06:25
 3/10 anonim ***** válasza:

Kerékpár, nordic walking, ezek kíméletesebbek a térdhez.

Nekem a squash volt nagyon szimpatikus, de az még a tenisznél is jobban terheli a térdet. Az orvos ajánlotta a nordic walkingot, és én nagyon megszerettem, kinn vagy a természetben, jó levegő, nyugalom, nagyon kellemes mozgásforma, és igazából csak a cipőt meg a botot kell megvenni hozzá.

Az elején jó keresni egy edzőt/csoportot, aki megmutatja a bot helyes használatát, hogy ne csak hadonássz vele. Utána már egyedül is csinálható. Kifejezetten ajánlják térdproblémásoknak.

2018. jan. 10. 07:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Miért kéne víz alá dugni a fejed? Én egy időben 3-4 órát úsztam naponta, de egyszer sem dugtam a fejem a víz alá, nem is tudok úgy úszni.
2018. jan. 10. 08:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Sakkozni szoktam néha. A nordic walkingnak utánanézek, meg megpróbálok barátkozni az úszás gondolatával :D Köszi a válaszokat, még jöhetnek.
2018. jan. 10. 14:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Mire fel ez a specifikus térdóvás?

Illetve mi lenne a sport célja?

2018. jan. 10. 15:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Az úszás nagyon jó. De kitett fejjel úszni nem egészséges, mert megterheli a nyakat és be fog merevedni. Hátúszásban nem kell az arcodat vízbe meríteni, és a gerincnek meg gerinc melletti izmok edzésére a hátúszás a legjobb úszásnem. Javaslom, hogy kezdd hátúszással, utána ha jobban megbarátkozták a vízzel, akkor próbálkozhatsz a többi úszásnemmel is. A mellúszással utoljára, mert az pont terheli a térdet.
2018. jan. 10. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:

lemaradt,hogy mi a baja a térdednek.

ha komolyan sérült,akkor gyógytorna.

ha nem sérült csak annyira elsatnyult a tested,hogy a legkisebb terhelésre is fáj,akkor saját testsúllyal végzett guggoló edzés ami viszonylag gyorsan felerősíti az ízületet és az izmokat az alapszintű fájdalommentes működéshez.

2018. jan. 10. 21:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Műtve volt a térdem, ezért nem nagyon terhelhetem. Gyógytesire jártam pár évig, de nem nagyon fogytam tőle, és ez lenne a fő cél.
2018. jan. 10. 23:22
 10/10 anonim ***** válasza:

a fogyás az étrenden múlik nem az edzésen,ezért végülis hibás a kérdés.

így viszont akkor csak olyan edzés jöhet szóba ami nem rázó típus.

ilyen a jóga,vagy a trx.

2018. jan. 11. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!