Az emberi test milyen mozgásformára van "kitalálva"?
Manapság a legmenőbb sport egyértelműen a gyúrás de mint emberek aerob mozgásra vagyunk teremtve vagy így fejlődtünk ki az evolúció során, ki mibe hisz ez most lényegtelen.
De szerintem az ember testfelépítése nem a nagy dolgok megmozgatására van tervezve hanem a folyamatos menésre, sétára, futásra, mászásra.
Vélemények?
Akkor te itt kiélheted az okoskodást :D
Melyik állat nem a gyaloglásra van kitalálva?
Lehetőleg szárazföldit mondj, minnél kevesebb okoskodással.
Ja és tudsz még egy állatot amelyik nősténye pl 50kg ot a talajról fel tud emelni 1m re?
Mondjuk az elefánton kívűl.
Nem gyaloglásra? Hát kb az összes fákon élő szárazföldi állat, mókusfélék meg majomfélék.Meg a kígyók, gyíkok :D Tudnak futni rövideket, sétálgatnak de nem hosszú távon ,az ember ha nekidurálja magát 100kmt legyalogol terepen egy nap alatt,futva meg jóval hamarabb.Persze erre képes sok négylábú növényevő vándorló állat, meg pl a farkas is.
50 kgot felemelni meg nagyjából bármilyen középnagy majom tud,a csimpánz erejéhez képest sehol nincs egy ember,olyan játszi könnyedén lengedezik fél karral a fákon , és akkor gorillát nem is említem,de macskafélék fára másznak ,ugranak és szaladnak ennél nagyobb zsákmányokkal is. Jaguár pl 2-300 kg-os zsákmánnyal is felmászik 7-8 méteres fára.Medveféléket meg had ne soroljam ,nem kell ide elefánt.
Meg az emeléshez konkrétan kell valami fogó szerv szóval pl egy szamár meg egy bika is baromi erős de nincs keze se erős állkapcsa ezért nem szokása súlyt emelni de attól még súlyt húzni nagyon tud ,vagy egy bika úgy elrepít fejjel egy 50 kgnál jóval nehezebb embert mintha papírból lenne.
tehát szerinted a világ összes szárazföldi állata gyaloglásra van kitalálva. ok.
Én sokat gyalogoltam és úgy éreztem csak fogyni lehet tőle.
Viszont 100kg felhúzás, guggolás után nőtt az izmom és javultak az izületeim is.
Az előző kommentemből csak a nőstényt nem értetted meg és hogy segítség nélkül felemelni.
A fa segítség, és a nősténynek nincs szarva, agancsa.
OKOSKA
Menjél counter strike ozni és gyalogolni :D
14 alapvető biológiai nehézségek vannak..éppen azt írtam ,hogy NEM mindegyik szárazföldi állat van gyaloglásra kitalálva és írtam példákat: viccesen a kígyót is..
A fa nem segítség, vertikálisan mozgatni a súlyt azért kissé nehezebb mint szimplán felemelni,de gondolom egy embernek is nagy segítség lenne fára felmászni ugyanazzal a cementes zsákkal amit előbb csak megfogott és szimplán megemelt.No meg oda is kell vinni a fához azt a néhány száz kilós elég rossz fogású tetemet és megemelni.Ja és a nőstény nagymacskák is igen jó vadászok és erősek, pl oroszlánéknál a piszkos munkát ők végzik de az említett jaguárnál sem a hím eteti a nőstényt ,sem a kölyköket,hanem megoldják teljesen egyedül.
A női egyednek nincs szarva? Szegény tehenek,hivatalos nevükön szarvasmarhák..nézz meg néhány képet róluk,de nem gáz, városi gyereknek ez biztos meglepetés.Persze sokszor csonkítják őket ,de alapesetben van szarvuk.És rajtuk kívül sok növényevő jószág női egyedének van szarva pl antilopok ,bivalyfélék,rénszarvasok.
Az ember kétlábra emelkedése kompromisszum,nem brutálnagy súly emelésre van kitalálva és nagyon könnyen jön a sérv és gerincprobléma ha évekig erőlteti a dolgot.Egy fizikai munkásnak 50 éves korára már mindene fáj,mozgása korlátozott ,tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!