Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem értem a feladatot, mit...

Nem értem a feladatot, mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

Az interneten találtam egy oldalt, ott írták le ezt a gyakorlatot, de nem értem, mit kell csinálni

Kiindulás:

A gyakorlat rendkívül egyszerű. Keress egy olyan stabil felületet, akár egy falat, amire rá tudsz nehezedni. Támaszkodj neki úgy, hogy a sarkadat a földről elemelve a tested egyenes marad és nagyjából 45 fokos szöget zár be a talajjal.

A végrehajtás:

Állj fél lábra, mondjuk a jobbra, majd végezz 30 teljes ismétlést úgy, hogy nem teszed le egyszer sem a sarkad a földre. Ha megvan csere, irány a bal oldal. Ha letudtad itt is az ismétlésszámot, akkor pihenő nélkül jöhet ismét a jobb láb, de most csak 25 ismétlés. Majd a bal. Ez mehet tovább. A következő menetben már csak 20 lesz az ismétlésszám. Nem kapkodunk, csak szépen kontrolláltan. Semmi rugózás. Csak izomból, Te és a vádlid! Érzed, ég, fáj. Pihenő soha sincs! Bánod hogy kipróbáltad, mi? :)

De most már nincs visszaút, végigtoljuk. Ha megvolt mind a két lábra a 20 ismétlés, akkor jöhet a 15. A lényeg, hogy a gyakorlat alatt egyszer sem teszed le a sarkad! Talán elértél a 10-hez. Itt állj rá mind a két lábadra (hurrá…) és fejeld meg 10 olyan ismétléssel, ahol a felső holtpontban kitartod a mozdulatot 10 másodpercig. Tudod, szép lassan elszámolsz: 1 Mississippi… 2 Mississippi…;)

Akinek ezek után még maradt vádlija, adhat ráadásnak egy 30-as extra löketet: mind a két lábra állva, csak a felső mozgástartományt kihasználva piciket pumpálj rá az izomra!

Kiegészítő tudnivalók

A technika csak akkor lesz hatásos, ha szabályos és teljes ismétléseket végzel. Semmi rugózás és részismétlés. (Kivéve ugye a végén…) És persze ahogy írtam: alap, hogy a sarok az ismétlések közben egyszer sem érinti a talajt!

Aki már nagyon profin nyomja, az felkaphat egy kézisúlyt is a vállára, de akár a magasabb ismétlésszámokkal is kacérkodhat…például egy 50-40-30-stb. sorozat igen csak emlékezetes lesz…pláne másnap.

2017. dec. 26. 18:00
 1/2 Domokos J válasza:
Nekidőlsz a falnak két kézzel kb 1,5m-ről, és felemeled az egyik lábad. A másikkal pedig emeled a sarkad a leírtak szerint. (Majd csere) Én erre gondolok.
2018. jan. 3. 08:21
 2/2 anonim válasza:
jó az amit az előttem lévő mondd, de ha azt nem tudod, hogy mit kell 30 szor( majd 25,20,15 és 10) csinálni, akkor elárulom, egy lábas guggolásst
2018. jan. 5. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!