Erősödök, de nem növök! Étrendemben a hiba, vagy csak legyek türelmesebb?
Kicsit kevesebb mint 1 éve edzem, otthon kezdtem, és most már 4 hónapja járok terembe.
Gyenge voltam, de erősödtem, viszont az izmaim nem nőttek.
Fekvenyomást 50 kilóval csináltam, most már 75.
Shoulder press-t kézivel 12-vel kezdtem, most 22.
Megtanultam abszolút 0-ról tolódzkodni 10-12-t.
Húzódzkodni max 1-2-t tudok, de a lehúzás, felhúzás is jobban megy.
Karom is erősebb, 2x 12,5 kilót teszek a francia rúdra, amíg 4 hónapja 7,5 volt rajta.
Még mindig nem vagyok sehol persze, de nem kellene látszania is az erősödésnek?
Az lehet a probléma, hogy nem merek nagyon enni.
A fehérje az szinte mindig megvan, 3 nap van kb 1 hónapban, amikor nem biztos, de bűntudatom is van rendesen.
Szénhidrát az szinte soha nincs 3g. Amint elkezdem növelni a szénhidrátot, elkezdek zsírosodni, és lerakódik az amúgyis zsíros mellemre, csípőmre, hasamra. (Pedig teljes kiőrlésű kenyérből, zabkásából, barnarizsből, édesburgonyából, vagy slowcarb tápkiegből viszem be)
Vitamint azt szedek bőven C vitamint, Omega 3-at, Kalciumot, B complexet, D vitamint. Ezeket külön tablettákban, nem multivitaminként, de szerintem nem ebben keresendő a gond.
Igen az edzésemen is változtatnom kellene, csak például egy bicepszen olyan sokat szerintem nem lehet variálni.
Van 1-2 gyakorlat, ami egyszerűen nem megy, pl tárogatás kézisúlyzóval (mindig megfájdul az amúgyis szar vállam) A felhúzást, és a guggolást gyakorlom, mert nem mindig jó a technikám.
Másfél órás szokott lenni az edzésem, lehet, hogy túl hosszúak a pihenők gyakorlatok között.
12-15 ismétlés szokott menni 1 adott izomcsoportra.
3 hete diétázom, mert eldöntöttem hogy leadom a megnőtt hasam, de az erőm így is növekszik.
Ne haragudjál más dolgom is volt, ezért nem tudtam reagálni a válaszodra.
Ha gondot okoz a fájós válladnak a tárogatás, akkor nem kell végezned ezt.
Tehát én minden javaslatot megadtam számodra azért, hogy beálljon nálad a sikeres fejlődés.
Ha visszafogod az étkezést, a szénhidrát bevitelt, ami az izomzatnak adja meg az energiát, akkor valóban elmarad a növekedés. Az edzésen kívül, amikor nem végzel súlyúzos edzést,akkor célszerű lenne, ha egy héten kettő aerob edzést végeznél 30-40 percbe. Talán még beleférne, akár kardió jellegű intenzív mozgás 20 percben. Ezek az edzések zsírt égetnek. Ezektől az edzésektől még nem fogsz izom vesztést tapasztalni. Még annyit, hogy a cukor fogyasztást az édességeket kerüld, mert ezek is okozhatják a nem kívánt zsír lerakodást. Follyékon édesítő szert használj. És rendeljél magadnak olyan tejsavó koncentrátumot, aminek a cukor tartalma 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!