Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mi a helyes?

Ebben a helyzetben mi a helyes?

Figyelt kérdés

Egy hónapja járok fitness terembe, nagyjából másfél órát töltök el ott, hetente kétszer/háromszor.

Most kezdtem, és az edzéstervem mellé hiányzott az instrukció, hogy melegítsek be edzés előtt, utána meg nyújtsak le. Alkalmanként kb. 35 perc intenzív lábmunkát végzek, aminek következtében most folyamatosan egy izomlázhoz hasonló érzésem van, de ha pl. ráejtem a kezem a combomra, az nagyon fáj, ha csak ülök, enyhén kellemetlen, sajgó érzés van benne, oldalt nyilall is, és elég kellemetlen. Ez pontosan micsoda, és mit kéne tennem? Meddig szüneteljen az edzés? (Mostantól figyelek a bemelegítésekre, nyújtásokra.)

2017. nov. 18. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ez bemelegítés vagy nyújtás kérdése lenne. 35 perc intenzív lábmunka heti 2-3 alkalommal egyszerűen sok, főleg, ha nem vagy hozzászokva a terheléshez. Már pedig egy hónap után nem lehetsz.
2017. nov. 18. 14:04
 2/3 A kérdező kommentje:

Biztosan? Előtte 18 évig négyemeletes házban laktunk, naponta legalább kétszer fel kellett mennem, meg amúgy is elég járkálós vagyok, ha sietős a dolgom, szívesen futkározok...

Vagy ettől még ugyanúgy sok a 35 perc? :/

És ha így van, mennyi pihenőidő kéne, hogy ez rendbe jöjjön? :)

2017. nov. 18. 14:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Más lépcsőzni, meg más olyan súllyal guggolni, hogy majd beszarsz. Kifejezetten nem pihentetném, csak visszavenném a mennyiséget. Legyen egy gyakorlatod a comb első részére (guggolás, vagy valami hasonló) 3-5 sorozattal, és legyen valami a comb hátsó részére ugyanennyivel. De ha emelést csinálsz, akár egy sorozat is elég. Vigyázz a derakadra. Én a vádlival így az elején nem is foglalkoznék, de ha nagyon akarsz, még vádlizhatsz egy kicsit. És ennyi elég a lábnak. Valójában az lenne a jó, ha bemelegítéssel együtt beleférnél egy órába. Ha másfél óráig tart az edzés, az azt jelenti, hogy vagy túl sok a mennyiség, vagy túl sok az üresjárat.
2017. nov. 18. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!