A kempo miben különbözik a krav magától?
Teljesen más!
Nézd meg youtubeon ezt nehéz lenne elmagyarázni!
A kempo az egy indiai eredetű harcmodor amit a kínaiak terjesztettek el. A kempo olyan mint a karate és a ju-jitsu keveréke van benne minden: ütés, rúgás, könyök, földharc, dobás, feszítés, kulcsolás, gáncsolás, térdelés...stb.
Első ránézésre tényleg hasonlít a krav magára. Az a baj, hogy Magyarországon nagyon szarul oktatják a kempo-t. Úgy oktatják, mintha a kick-boxot összekevernénk a szabadfogású birkózással, amolyan MMA féleképpen. Az eredeti indiai/kínai kempo az nem ilyen! A hazai kempo olyan hogy pár agresszív izomagyú pankrációzik jóformán. És nekem ne mondja, senki, hogy nem ilyen, mert én éltem kint Indiában 1 évet, és bizony ég és föld különbség van a kettő között, Indiában az eredetit oktatják.
A 2. válaszoló vagyok aki, a kempo-t leírta pontosan.
Szerintem ha hasonlót akarsz, mint a krav maga, akkor ajánlanám még a ninjutsu-t. Az igen jó. (Bár én sambo mester vagyok).Ninjutsu-n nagyon sok aljas kis trükköt megtanulhatsz, ami ugyan nem látványos, nem szép, DE nagyon hatásos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!