Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kempo miben különbözik a...

A kempo miben különbözik a krav magától?

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 23:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
senki nem tudja?oO
2010. máj. 31. 00:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Teljesen más!

Nézd meg youtubeon ezt nehéz lenne elmagyarázni!

2010. máj. 31. 01:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Néztem és azt vettem észre. hogy vannak olyan mozdulatok ami kravnak is simán elmenne.. ezért kérdeztem.. mellesleg kravozok én is..
2010. máj. 31. 10:33
 4/12 anonim ***** válasza:

A kempo az egy indiai eredetű harcmodor amit a kínaiak terjesztettek el. A kempo olyan mint a karate és a ju-jitsu keveréke van benne minden: ütés, rúgás, könyök, földharc, dobás, feszítés, kulcsolás, gáncsolás, térdelés...stb.

Első ránézésre tényleg hasonlít a krav magára. Az a baj, hogy Magyarországon nagyon szarul oktatják a kempo-t. Úgy oktatják, mintha a kick-boxot összekevernénk a szabadfogású birkózással, amolyan MMA féleképpen. Az eredeti indiai/kínai kempo az nem ilyen! A hazai kempo olyan hogy pár agresszív izomagyú pankrációzik jóformán. És nekem ne mondja, senki, hogy nem ilyen, mert én éltem kint Indiában 1 évet, és bizony ég és föld különbség van a kettő között, Indiában az eredetit oktatják.

2010. máj. 31. 15:11
 5/12 A kérdező kommentje:
értem!Köszönöm szépen, én kravot tanulok, de most új helyet keresek, sajna nehéz úgymond normálisat találni, mert mindenhol p meg g szint van, ami nem eredeti, ahova jártam ott övek voltak.. az oktatókat meg izraelben képezték ki.. csak mivel oda jár a mostmár exbarátom is, sajnos más helyet kell keresnem...jó lenne ha valaki tudna ajánlani is, vagy véleményeket ezzel kapcsolatban..:)
2010. máj. 31. 15:48
 6/12 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok aki, a kempo-t leírta pontosan.

Szerintem ha hasonlót akarsz, mint a krav maga, akkor ajánlanám még a ninjutsu-t. Az igen jó. (Bár én sambo mester vagyok).Ninjutsu-n nagyon sok aljas kis trükköt megtanulhatsz, ami ugyan nem látványos, nem szép, DE nagyon hatásos!

2010. máj. 31. 22:42
 7/12 A kérdező kommentje:
nem válalsz oktatást véletlenül? érdekelne a dolog:)vagy tudsz olyan helyet ahova járhatnék és szerinted jó?
2010. jún. 1. 14:14
 8/12 anonim ***** válasza:
De igen oktatok sambo-t. Mosonmagyaróváron.
2010. jún. 1. 23:25
 9/12 A kérdező kommentje:
oh:S sajnálom de tényleg, budapesti vagyok
2010. jún. 2. 00:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Ismét én vagyok (sambo edző). Ha budapesti vagy akkor szerintem, biztos találsz valahol olyan helyet ahol oktatnak ninjutsu-t. Szerintem nyugodtan próbálkozz meg vele. Sokan túl misztifikálják a ninjutsu-t, pedig nincs benne túl sok (szinte semmi), formagyakorlat. Nem egyszerű megtanulni, de ha kitartó vagy akkor, megtanulod és nagyon hatásosan tudod alkalmazni. Ja, és itt nem csak pusztakezes önvédelmet tanulsz, hanem fegyverrel is megtanulsz küzdeni. Egyébként a ninjutsu-ba sok olyan technika van ami hasonló a krav maga-hoz.
2010. jún. 2. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!