Van itt olyan húszas, harmincas pesti srác, aki szívesen elkezdene sportolni, de nincs rá pénze?
Pest 16. kerület, Gödöllő térségéből
kondi, tenisz, foci, kosárlabda, vívás, boksz, birkózás
Szerintem fordulj orvoshoz. Mert segghulye vagy. Már bocs. Attól hogy valaki sokat dolgozik és ninci ideje sportolni vagy költeni nem biztos hogy csőd tömör meg stb. Szerintem kicsit vissza vehetnel. Nem mindenki születik gazdag családba, ahol nem kell sokat dolgozni.
alapvetően a gondolataiddal a kibúvókkal kapcsolatban egyet értek.
azonban azzal a részével nem, amit az anyagiakról írsz. Tegyük fel, hogy valaki olyan sportot kedvel, ami alapból fizetős, mert hely, vagy eszközhasználattal jár. Vagy egyszerre többet is ki szeretne próbálni, gyakorolni, hobbiszinten.
Az én környékem pl, ami kertváros az agglomerációban, tehát nem Buda, és nem is a Váci utca, nem egy extra környék, ennek ellenére úgy elszálltak az árak, hogy a közelben lévő konditermek havi bérlete 30.000.- forint. És ez csak a kondi.
Ez, hogyha valaki közalkalmazottként dolgozik, legyen bár tanár, mentős, szociális dolgozó, vagy rendőr, bizony extrém kiadás, főként, ha az illető családos, vagy ha egyéb céljai is vannak az életben az edzésen kívül...
De amúgy józan ésszel még jó fizetésből se dob ki normális ember ennyit egy kondibérletre, márpedig a közelben nincs olcsóbb hely.
Mondhatod, hogy bringázzak, fussak, az ingyen van, és ebben tökéletesen igazad is van, de sportkedvelő emberként nyilván te is jól tudod, mennyit számít a motiváció, mikor valahogy lusta vagy edzeni, vagy fárasztó nap után nehezen veszed rá magadat. És ezt a motivációt az adja, ha tényleg szereted azt a sportot, amit űzöl, nem csak jobb híján csinálod.
Én például éppen emiatt, inkább kihagytam 1 év edzést, de az így félretett pénzből otthonra vettem edzőcuccokat.
Később pedig egyéb engem érdeklő sportokhoz is felszerelést, hogy hobbiszinten űzhessem őket.
Most aztán egyedül gyakorolgatok, és edzőhaverokat szeretnék találni, ami nem egyszerű sajnos. Ezért is a kérdés.
De azt gondolom, számtalan oka lehet, ha valakinek nincs pénze sportolni, vagy bármi egyébre, és nem feltétlen ingyenélő, lusta lúzer az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!