Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Capoeirába küzdenek is vagy...

Capoeirába küzdenek is vagy csak ugrálnak mint a parkourosok?

Figyelt kérdés
2017. júl. 5. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
96%
Magyarországon egyik se, Magyarországon csak táncolnak zenére és közben amúgy nagyon jó rúgásokat gyakorolnak egymás irányába, ami elől a másik elgurul, elugrik, de eme gyakorlat nem nagyon ad harci tudást. Maga a stílus elég jó, ha tetszik kezdd el, de mellette csinálj egy másik harci stílust, amelynek szabályrendszerében meg tudod tanulni használni a Capoeira rúgásait harcban. Ilyen például a Taekwondoo.
2017. júl. 5. 10:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Aha, én kyokushin karatézok és a taekwondo és a capoeirába gondolkodtam mellé, de akkor rendes capoeira nincs Magyarországon egyáltalán?
2017. júl. 5. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nincs rendes Capoeira edzés. Amúgy Kyokushin Karate mellé szerintem ne tegyél még egy rúgó stílust, hiszen az is az, inkább egy ütni tudó stílust tegyél mellé. A legegyszerűbb a Box, de ott nem tudod használni a Kyokushin tudásod, így szerintem nézd meg a Savatét, Sandát, vagy a Thai Boxot. Ezek jobban illenek a Kyokushinhoz, mint a Taekwondoo vagy a Capoeira. De ha mindenképpen az utóbbi 2 közül választanál, akkor inkább menj Taekwondoora, annak jó az oktatása mindenhol.
2017. júl. 5. 15:03
 4/4 anonim válasza:
100%

Nem értek egyet SűrítettLevegő kollégával.

Magyarországon is találsz olyan mestert aki megtanítja a normális harci capoeirát és nem csak az elhajolgatós részét. Nem sokat, de találsz. Én pl magánedzőnél tanulok, és ő a capoeira agresszívabb részét tanítja.

2017. júl. 9. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!