Küzdősportok Budapesten, személyes tapasztalat, melyiket és hol érdemes elkezdeni?
Ha érdekel és illik hozzád a Hung-Gar Kung-fu, akkor mindenképpen azt ajánlom. Állítólag jó az oktatása és Hongkongban is el van ismerve a magyar mester. Ráadásul az sokkal jobban illik az Aikidohoz, mint a másik 3 stílus, amiket írtál.
De akkor nézzük a másik 3 stílust. Taekwondoo: én is csináltam, de nem tudom, hogy mi a különbség az ITF és a WTF között, de ha jól emlékszem az ITF az, amelyik ügyesebb kézzel, de hót lényegtelen, mivel sem az ITF Taekwondoosnak, sem a WTF Taekwondoosnak nem szabad kézharcolnia, tehát ahol jó az oktatás, oda menj.
Capoeira: maga a stílus jó, mivel nagyon jól rúgnak és lazák, de a magyar oktatása borzalmas annak is, sajnos, ráadásul az Aikidohoz nem nagyon illik.
Kendo: ezt nem ismerem, sajnálom.
Ennyit tudtam segíteni, de mondom még egyszer: nézz utána a Hung-Garnak, mert az eleve egy nagyon jó és agresszív stílus, és jó az oktatása is! Úgyhogy ha úgy látod, hogy illik hozzád, akkor mindenképpen legalább egy edzés erejéig próbáld ki. De beszélek neked röviden a Hung-Garról is, hogy el tudd dönteni, illik-e hozzád.
Hung-Gar: nagyon agresszív, inkább dulakodó, testharcos stílus, amiben nagyon kemény izomzati és csontozati edzés van. A védései és a támadásai is kemények. Kemény ütések jellemzik, de inkább szeret berontani, lefogni, dulakodni, dobni, földrevinni. És olyan távolságban tudnád használni az Aikidot is.
Ezeken kívül amit még ajánlok: Box, Thai Box, Wing Chun/Tzun, Choy Lee Fut (szintén agresszív stílus), Kempo.
kimaradt a célkitűzés.
hatékony verekedővé szeretnéd képezni magad?
vagy csak szeretnél egy másik érdekes,furcsa egzotikus edzést az ájkidó mellé és a hatékonyság továbbra is másodlagos?
Tehát fosol és csak ilyen kamu jaj edzésre járok tipus vagy :D
Szerintem kocogj a szabadban. Vagy járj kondiba.
Küzdőteremekbe pesten nem bírják a hisztis embereket.
Drágaságom,edző vagyok és profi sportoló.
(Küzdősport)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!