Egészségesen, de hogyan?
Nem írtad, hogy fiú vagy, vagy lány. Ha lány, akkor nem valami ideális a testsúlyod, én 163 centi vagyok és 47 kiló, bár ez már egyesek szerint alultápláltság. Mindegy, lényeg, hogy tornázz sokat, az nem kerül pénzbe, az interneten is találsz mindenféle megoldást a sajátos problémáidra. Az étrend is fontos, ha mindennap húsétel van, pörkölt pörkölt hátán, akkor annyira szegények nem lehettek, kérd meg a szüleidet, hogy változtassanak az étrenden, ha ez nem megy, akkor mondd meg, hogy innentől te egészségesebb kajákat ennél és biztosítsák számodra a rád eső pénzösszegből ezt. Egyébként már az is nagy előrelépés, ha nem chipset eszel, hanem egy almát vagy egy joghurtot. Filléres séma.
Pár hete rám is rám jött egyébként ez az "éljünk egészségesen, de jó!" téma (én a femina.hu-n néztem ki magamnak egy programot, tanácsokkal és receptekkel) de rájöttem, hogy jó az a pörkölt, ha mellette tornázok és a reggelim / vacsorám natúr. Kell az a kis pöri ;)
18/L
Nálam a tuti tipp: főzelék. Itt a nyár, olcsók is a zöldségek, és igazán nem nagy dolog megfőzni, felteszed vízben, aztán behabarod. (amit lehet, azt célszerű habarni, mert a rántás sokkal zsírosabb) Kiszámoltam, kettünknek a párommal üveges (tehát a drágábbik fajta) borsóból 100 ft-ra jön ki egy adag. Rá mondjuk egy tükörtojás, 30 ft. De pörkölt feltéttel is lehet enni, csak akkor sokkal kevesebb pörköltet kell főzni.
Nem baj, ha fehér kenyeret eszel, csak szelj magadnak vékonyabb szeletet.
Esetleg nézz utána, hogy van-e nálatok olyan a faluban, akinél felesben lehet szedni valamit. Pl nálunk a szomszéd utcában van egy öreg néni, akinek sok epre van, de már nem tud hajolgatni. Ezért anyukámmal elmegyünk, amikor megérett, leszedjük, és a fele az övé, a fele a miénk. Egy fél nap munkával valamelyik hétvégén megvan az évi eprünk :)
Hosszú távon esetleg próbáljatok meg kertészkedni. Sok idő, de 200 ft-ért megveszitek a magot, gyűjtötök esővizet locsolni és lesz belőle sok jó étel :)
sok mozgás, sport, kirándulás, tánc sokat javít.
Falun laksz, kapálj a kertben, kertészkedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!