Futás után fáj a térdem. Később javulhat?
Kezdő futó vagyok, nem török nagy babérokra, csak azért csinálom, hogy jobban érezzem magam.
Ha hosszabb távot futok (10-12 km) a futá másnapján eléggé fájnak a térdeim.
Futócipőben futok, ráadásul nagyrészt nem is aszfalton.
Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben, ha a környező izomzat megerősödött, illetve ha sikerül valamennyit leadni (jelenleg 100 kg fölött vagyok) ez javulhat a későbbiekben? (26/F)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv! Sajnos a nagy súlyfelesleggel rendelkezők számára nem javasolt a futás, mert eléggé megterheli az izületeket. Inkább az úszást ajánlják.
Természetesen a futás se tilos, csak kis mennyiségben és a lényeg a rendszeresség. Attól is fájhat, ha előtte nem melegíted be az izületeket. Egy kicsi séta előtte, térdkörzés, gugolás. Ezt mindenkinek kell különben megsérülhet. Az étrend ugyancsak fontos. Én amióta leszoktam a tészta ételekről pl. pizza, lepények, sütemény és átváltottam a csirkehúsra, salátára, rízsre azóta nincs pocakom és szálkásabb vagyok. Kitartás! Bárkiből lehet bajnok!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam, azért én sem a 10 km-rel kezdtem, jó pár hete csinálom már, folyamatosan növelve az időtartamot/távot. Hetente 3-4 alkalommal szoktam 5-7 km-eket futni (ezekkel a világon semmi gondom nicns), csak, amikor hazamegyek vidékre jól esnek ezek a hosszabb távok a gyönyörű helyeken...
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!