Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányként boxolni?

Lányként boxolni?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, és nagyon szeretem a durvább sportokat. Arra gondoltam, hogy elkezdenék boxolni. Arra lennék kíváncsi, hogy, mi a véleményetek erről, és valaki elmondaná mi a különbség a kick box, thai box meg a többi között?

2017. ápr. 11. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok_..

lányok is jarnak.mehetsz nyugodtan.budapesti vagy?

2017. ápr. 11. 11:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem budapesti vagyok :/
2017. ápr. 11. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

A Kick Box inkább rúg és valamivel jobb a védelme, mint a Boxnak, viszont ütésekben gyengébb.

A Thai Box nagyon jól rúg, de belharcban, azaz könyök és térd távolságban a legerősebb, a védelme jóval jobb, mint a Boxé, és ütésekben sem mondható érezhetően gyengébbnek. Ez a 3 közül a Thai Box a legerősebb, aztán a rúgások miatt a Kick Box és végül a Box. Én is Boxolok és egyszer egy Thai Box edző helyettesítette a Box edzőt és akkor vettünk némi Thai Box technikát, illetve összehasonlítottuk a Boxszal és konkrétan játszva szétrúgdosott és távol tartott minden Boxolót magától. :D És akkor még csak komolyan sem vette a küzdelmet. :) Szóval a rúgások ennyit számítanak. Amúgy én neked, mint lánynak inkább a Kick Boxot ajánlom, de semmi baj nincs sem a Boxszal, sem a Thai Boxszal, mindegyik nagyon jó stílus, így azt kezd el, amelyik neked tetszik. A Thai Box lényegesen durvább, mint a Box, a Kick Box pedig ahogy hallottam, Magyarországon eléggé satnya oktatással van. Tehát ha igazán durva stílust akarsz, akkor Thai Box, Box és legvégül a Kick Box. Én is ebben a sorrendben ajánlom őket. De ezt neked kell eldönteni, hiszen azt kell csináld, amit a legjobban szeretsz és tetszik.

2017. ápr. 11. 11:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is vannak lányok, semmi gond nincs ezzel. Sőt, még jobb is, ha nem csak férfi társaság van.

A technikák között van különbség. Ütés, rúgás, térdelés, stb.

2017. ápr. 11. 11:11
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2017. ápr. 11. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is lány vagyok és boxolok. Sima box, ökölvívás, ahol csak kezet használhatsz. Rúgni nem szabad. 3 éve öklözöm. Én szeretem, van aki megütközött rajta, de komolyabb ellentétem senkivel nem volt emiatt. Anyum aggódott az elején,nem is volt hajlandó finanszírozni. Bár annak azért örül, hogy minimálisan de jobb esélyekkel indulok, ha bármi történne velem, vagy belém kötnének az utcán. Szerintem kezdd el, jól formál, jó lesz az állóképességed és erősebb is leszel. 17L
2017. ápr. 12. 09:41
 7/7 anonim válasza:
Miért ne? De vigyázz, mert ha versenyszerűen akarod csinálni telenyomnak szteroidokkal, még ha nem is tudsz róla!
2017. ápr. 12. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!