Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan növelhetném a sebességet?

Hogyan növelhetném a sebességet?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! 12 éves vagyok ,lány . Végigcsináltam egy 5 km-es edzéstervet,és sikerült is,kb. egy hete lefutottam megállás nélkül 50 percet ( futópadon-tudom,nem az az igazi,de ez van ) . Viszont az a problémám,hogy lassú futással hiába bírom akár egy óráig,a gyors futástól ( pl. tesiórán ) pár perc alatt kifulladok,és nem hiszik el,hogy le tudom futni az 5 km-t. Nem azért csinálnám,hogy elhiggyék,vagy ilyesmi,mert amúgy is nincs túl sok időm ,és 50 perc elég sok. Szóval hogyan tudnám gyorsítani a tempót?

2017. márc. 15. 17:22
 1/5 Erick98 válasza:
Szerintem egyáltalán nem a sebesség a legfontosabb, de ha mindenképpen növelni akarod, akkor ha már úgy is futópadon futsz próbáld meg mindig egy kicsit nagyobb fokozaton lefutni ugyan azt a km-t, de figyelj arra hogy a sebességet csak szép lassan növeld, és ha már a következő fokozaton jól letudod futni ugyan azt az 5km-t utána emelj csak megint rajta egy kicsit.
2017. márc. 15. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Néha húzd emg egy kicsit a tempót, és gyorsulni fogsz:), amikor én kezdtem 3 km t nem birtam lefutni, külön voltak napjaim amikor rövid távokat sprinteltem:o
2017. márc. 15. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát milyen meglepő, 400at mondjuk lefut egy futó 60 másodperc alatt, míg 5kmt mondjuk 20p alatt. Hát ez a természet rendje. De egyébként meg ha futópadon tudsz csak futni 5kmt, akkor a rendes futáskor pl. testnevórán lehet 3 km is sok lesz. Nekem életem során különböző időszakokban(alapvetően sprinter alkat vagyok de volt amikor "csak" 75kg voltam, és jobb voltam hosszútávon, de míg rövidtávon országos szinten elég jó voltam hosszútávon nagyon nem, nyilván az átlag hobbifutóhoz képest az is jó): 100m:10,68 200m:21,24 400m 49,97 800:1:58 1500m:4:02 5k:18:40 10k:39p Félmaraton:1ó 33p
2017. márc. 16. 07:34
 4/5 anonim válasza:
Fartlek edzéssel tudod növelni a sebességed.
2017. márc. 16. 12:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. márc. 22. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!