Mire jó a jóga?
Attól is függ melyik része érdekel a jógának! Csak a fizikai kondíciódon akarsz javítani? Valamilyen testi panaszodon segítenél? Szellemileg vagy kimerült és erre keresel megoldást? A szellemi utat keresed?
Mennyit szánnál naponta, hetente a jógára? Mi a célod vele? Milyen jógastílust gyakorolnál?
ezek fontos kérdések, amit jó ha megválaszolsz magadnak.
előző hozzászóló vagyok:
Először is ajánlok egy linket, ahol többféle jógatípusról tájékozódhatsz:
Leírok néhány jógatípust amit ismerek, ill. van rálátásom jógaoktatóként:
ASTANGA JÓGA:
-dinamikus jóga, főként a torna részére helyezi a fő hangsúlyt, nagyon megdolgoztatja az egész testet.
IYENGAR YOGA:
-A gyakorlatok elvégzésének legtökéletesebb elvégzése a cél, ez is nagyon erőteljes, de nagyon lágy főként fizikai gyakorlatokkal dolgozó jógairányzat. Segédeszközöket is használnak a jógaórákon.
JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN:
Autentikus jóga irányzat, ahol a fizikai gyakorlás mellett, ha a gyakorlónak van rá igénye elindulhat a a jóga szellemi útján is: meditáció, mantra, tiszítótó kriya gyakorlatok, egyéb haladó jógagyakorlatok is elsajátíthatók. A testgyakorlatok, 8 lépcsőfokra vannak felfűzve, az egészen egyszerűtől a bonyolultakig:
SIVANANDA JÓGA:
Ez is autentikus jóga, hasonló az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy itt főként egyetlen erőteljes gyakorlatsort sajátítanak el. De itt is van meditáció, igény szerint.
SATYANANDA JÓGA:
Autentikus irányzat. Az egyik legteljesebb jógairányzat, felöleli a jóga minden ágát, a fizikai gyakorlás hasonlóan lágy és lépésről lépésre lehet elsajátítani a nehezebb gyakorlatokat.
KRIYA JÓGA:
Autentikus jóga, főként meditációt végeznek:
HIMALÁJA JÓGA:
Ez is autentikus jógairányzat, itt is sokrétűen oktatnak, sok minden megtanulható.
Természetesen vannak még más jógairányzatok is, de én ezekre láttam rá, szóval ismeretlenbe nem ajánlanék neked, amit magam se próbáltam.
Remélem tudtam segíteni neked. :D Ha van kérdésed még, nyugodtan írjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!