Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék venni egy Esee...

Szeretnék venni egy Esee Izula II kést outdoor célokra. A rendőrök elkobozhatják, ha magamnál hordom kozterületen, az övre erősíthető tokban?

Figyelt kérdés

Már régóta vágyom egy ilyen késre, amióta egy túra során elhagytam szeretett CRKT Folts Minimalist késemet

Az Izula II-nek sokkal nagyobb a pengéje (7,6 mm), ezért ad némi okot aggodalomra

Mielőtt bárki leszólna: eszem ágában sincsen önvédelmi célokra használni, ezért tanultam Krav-Magát, csupán egy kisméretű, megbízható kés mindig jól jön, és olyat szeretnék amit akkor is magammal vihetek mondjuk az övemen, ha nincs nálam táska :)

Segítségeteket köszönöm

2017. jan. 23. 21:17
 1/7 kisvuk29 válasza:

Nálam mindig van több kés is (juhász bicska és 1-2 svájci)

Az első gondolom egyértelmű de a többi a különböző funkciók miatt

Övön tokban és tarsolyban is

Nem piszkáltak még soha pedig évek óta nálam vannak

8-10 centis késért főleg ha tokban van esetleg összecsukható nem szoktak szólni

De megtehetik ha akarják

Rejtve tartsd magadnál ne mutogasd és nem lesz gond

2017. jan. 25. 14:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ment a zöld kezecske :)

Igen, nálam is mindig volt egy olcsó kis orosz cserkész bicska (még az a piros nyelű, jó erős rugóval), de azzal nem igazán lehete fát munkálni ha olyan helyzetbe kerülnék, és ezért kellett hogy felváltsa egy vastag pengés, 8 centin aluli megbízható fixpengés kis kés

Remélem látja a rendőr is hogy a tokjához van kötve egy tűzkő és egy csomag viharálló NATO gyufa, benzines vatta, meg alapvető kellékek, nem pedig azért van nálam mert kárt akarnék okozni bárkinek is

2017. jan. 26. 09:33
 3/7 kisvuk29 válasza:

Én nemrég vittem a mora késem éleztetni

Végig az övemen volt

Rendőrrel is találkoztam, de amíg nem hadonászol vele nem érdekli őket

Ha speciális a kés akkor végképp nem szólnak

Erről kb másfél éve kérdeztem egy rendőr alezredest, hogy nekem a juhászbicskáért szólnának-e mivel az munkaeszköz és tokban van

Azt modta, hogy nem

Nekem ez elég volt

2017. febr. 13. 20:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Látták is, hogy az öveden van? :o

Szerencse hogy nem hurcoltak meg érte, lehet ki tudják szűrni a járásából meg testbeszédéből, hogy az illető rossz szándékú-e

2017. febr. 14. 16:06
 5/7 kisvuk29 válasza:

Mondom kérdeztem erről rendőrt is

Az ilyen kis késekkel nem foglalkoznak

Nem jönnek oda hozzád, hogy na akkor mekkora is

Ha meg okod is van rá, hogy miért kell pláne

A tiédnek gondolom már a tokja is másabb

2017. febr. 15. 07:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Az Izula II-nek van egy kisméretű, klipszes övtokja, szerintem civil szemmel észre se lehet venni még nyáron póló alatt sem, bár a rendőrök lehet ki tudnák szúrni hogy ott van valami (bár itt vidéken nagyon ritka, hogy rendőrt lát az ember az utcán)
2017. febr. 17. 11:47
 7/7 kisvuk29 válasza:
Akkor gond egy szál se :)
2017. febr. 18. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!