Szeretnék venni egy Esee Izula II kést outdoor célokra. A rendőrök elkobozhatják, ha magamnál hordom kozterületen, az övre erősíthető tokban?
Már régóta vágyom egy ilyen késre, amióta egy túra során elhagytam szeretett CRKT Folts Minimalist késemet
Az Izula II-nek sokkal nagyobb a pengéje (7,6 mm), ezért ad némi okot aggodalomra
Mielőtt bárki leszólna: eszem ágában sincsen önvédelmi célokra használni, ezért tanultam Krav-Magát, csupán egy kisméretű, megbízható kés mindig jól jön, és olyat szeretnék amit akkor is magammal vihetek mondjuk az övemen, ha nincs nálam táska :)
Segítségeteket köszönöm
Nálam mindig van több kés is (juhász bicska és 1-2 svájci)
Az első gondolom egyértelmű de a többi a különböző funkciók miatt
Övön tokban és tarsolyban is
Nem piszkáltak még soha pedig évek óta nálam vannak
8-10 centis késért főleg ha tokban van esetleg összecsukható nem szoktak szólni
De megtehetik ha akarják
Rejtve tartsd magadnál ne mutogasd és nem lesz gond
Köszönöm, ment a zöld kezecske :)
Igen, nálam is mindig volt egy olcsó kis orosz cserkész bicska (még az a piros nyelű, jó erős rugóval), de azzal nem igazán lehete fát munkálni ha olyan helyzetbe kerülnék, és ezért kellett hogy felváltsa egy vastag pengés, 8 centin aluli megbízható fixpengés kis kés
Remélem látja a rendőr is hogy a tokjához van kötve egy tűzkő és egy csomag viharálló NATO gyufa, benzines vatta, meg alapvető kellékek, nem pedig azért van nálam mert kárt akarnék okozni bárkinek is
Én nemrég vittem a mora késem éleztetni
Végig az övemen volt
Rendőrrel is találkoztam, de amíg nem hadonászol vele nem érdekli őket
Ha speciális a kés akkor végképp nem szólnak
Erről kb másfél éve kérdeztem egy rendőr alezredest, hogy nekem a juhászbicskáért szólnának-e mivel az munkaeszköz és tokban van
Azt modta, hogy nem
Nekem ez elég volt
Látták is, hogy az öveden van? :o
Szerencse hogy nem hurcoltak meg érte, lehet ki tudják szűrni a járásából meg testbeszédéből, hogy az illető rossz szándékú-e
Mondom kérdeztem erről rendőrt is
Az ilyen kis késekkel nem foglalkoznak
Nem jönnek oda hozzád, hogy na akkor mekkora is
Ha meg okod is van rá, hogy miért kell pláne
A tiédnek gondolom már a tokja is másabb
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!