Mit jelent a snookerben az, hogy "kínai"?
Köszönöm a választ.
Valamit félreértettem ezek szerint.Nem emlékszem,melyik narrátor, de teljesen félre vezetett engem. Valami egész mást nevezett kínainak.Azt, amikor a dákó és az asztal hosszabbik széle által bezárt szög már elég kicsi, de a lövőnek mégis itt kell elhelyezkednie szinte kényelmetlenül.(egyszerűbb lenne, ha kezet váltana.)
Buktam egy tálca sört.
De azért még várok egy másik megerősítésre is, hátha van esélyem :)
Szia!
Az első válaszoló nagyjából jól megadta a kérdésedre a választ. Azt hívják "kínai sznúkernek", amikor a lökést úgy tudja az asztalnál lévő kivitelezni, hogy a fehér golyó előtt van egy zavaró (takaró) másik golyó. Ez lehet piros vagy színes. Ugyanakkor a Te második kérdésedben felvetett helyzet is hasonló, hiszen ott sem található el teljes felületén a fehér golyó. Csak ez esetben maga a mandíner (az asztal gumifala) miatt van mindez. Létezik még úgynevezett "ívsznúker" is, amikor a fehér golyó valamelyik lyuk közvetlen "szájában" áll meg. Ekkor a mandíner íve miatt nem eltalálható direkt egyenesből a következő kötelezően érintendő golyó. Ez persze nagyon ritka. Ráadásul legtöbb esetben a véletlenen múlik, hogy a fehér golyó úgy álljon meg.
Tökéletesen leírták feljebb. Csak hozzátenném, én is hallottam már kínainak nevezni minden olyan lökőhelyzetet, ami a kényelmetlensége, rossz hozzáférés miatt nehezen kivitelezhető pontosan.
Persze ez nem szakszerű. A "kínai" eredetileg egyértelműen a fehérhez férést zavaró golyóra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!