Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 7,5 éves lányom pónilovon...

7,5 éves lányom pónilovon kezdjen tanulni lovagolni?

Figyelt kérdés
Kb. 3 évesen ült először pónin, azóta is, de kb. 3-4 havonta egy-egy rendezvény, majális alkalmával, amikor is néhány száz forint ellenében pár kört sétál a póni és ő rajta ül. Egyszer mondta, hogy ez neki unalmas és szeretne nagy lovon megtanulni lovagolni. Én kicsit féltem, mert azért az teljesen más. Ennyi idősen egyből nagy lovon tanítják, vagy először pónin, aztán ha már megvannak az alapok ültetik nagy lóra?
2010. máj. 5. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez oktatól függ. Van olyan aki egyből lovon, van aki pónin tanít. Beszélj az oktatóval és tőle kérdezdd meg.
2010. máj. 5. 13:53
 2/5 anonim válasza:
érdeklődd meg hol van lovas oktatás.Én Győrben póniztatok és sok kisgyereknek tetszik.Vidd el lovardába,ne féltsd vigyáznak rá.Egyből nem fog lovagolni,majd lassacskán bevezetik a mélybe.Először a lovakkal ismerkednek majd.
2010. máj. 5. 13:57
 3/5 anonim válasza:

Üdv. A hugom is ennyi idős és simán lovagol a nagy lovon:)

Valamikor kéz nélkül és a lábát is kiveszi a kantárból:D

De pónin is szokott.

Ha nem oylan bátor akkor szokja meg a kisebb lovakat,szerintem:D

2010. máj. 5. 13:57
 4/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem tavaly kezdett lovagolni az akkor 5 éves lányom és rendes nagy lóra ültették fel. Az első pár alkalommal csak "szokták" egymást a lóval és egyensúlyozós gyakorlatokat végeztek, hogy később magabiztosan tudjon a lovon ülni.

Hetente egyszer megyünk 30 percre, ma már gond nélkül üget a 20kg-os lány azon a hatalmas lovon :-)

Szóval szerintem nem lesz gond, ügyes lesz a lányod. Az oktatón és a lovon nagyon sok múlik, ne féljetek váltani ha úgy érzitek nem megfelelő.

Ja, és a kobakot soha ne felejtsétek otthon :-)

2010. máj. 6. 13:30
 5/5 anonim válasza:
én is kb. annyi idős voltam, mint a lányod, amikor elkezdtem lovagolni, és ilyen idősen, nulla tudással egyből nagylovon kezdtem és ahol momentán lovagolok, az edző 5 éves fia ugyanúgy nagylovon lovagol, mint mi. minden testrésze megvan és egész ügyes. szerintem sokkal jobb, ha lovon kezd tanulni, vagy felváltva nagylovon-pónin, mert akkor nem lesz macerás átszokni nagylóra (merthát egyszer úgyis kinövi a pónikat).
2010. máj. 6. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!