Melyik küzdősport a leghatásosabb a krav maga ellen?
Mivel a krav maga arról szól,hogy az embert minél gyorsabban,és minél gátlástalanabbul ártalmatlanná tegye,szerintem a thai-box a legjobb.Mégpedig azért,mert szűk,hatásos,erős technikákat alkalmaz.Nem nagyon ad lehetőséget fogásra,megtanulsz elmozogni,combos köríves rugás alatt kicsi az esélye hogy t.könrúgjon,egyenes ütésekkel,rugásokkal távol lehet tartani,amíg kitalálod mivel operáld.
Amúgy értem a kérdést!Lehet hogy nemsokára sok krav magás jön hazánkba!
Az elsőnek van igaza.Az elmozgó,hidegvérű,ellenfél elleni bunyóra nem az igazi.Inkább gyors letipró stílus,a meglepetés erejével.Egy boxoló,aki mindíg elmozog ütés után,nagy eséllyel veszi fel a keszűt ellene.Persze függ a km es tapasztalatától,és a mozgási tértől is.
Egy ellenfél ellen még nagyon meggyőző a Brazil jiu-jitcu vagy vale tudo.Az meg a fordítotja a boxolónak.Ha egyszer hadja,hogy közel kerűljön vége.Kitöri kezét-lábát.
Krav-magásként a válasz:
Ha hátulról agyonütnek egy vasbottal, akkor tök mindegy, hogy mivel foglalkozik az ellenfél :D És ez sajnos igaz :) De hát reális ember vagyok...azellen a KM-es se tud védekezni :)
Egyébként meg tudásfüggő. Ha olyan az ember, akkor egy szar támadó ellen (csináljon bármilyen sportot), biztos hogy nem marad alul, főleg ha még logikus is a gondolkozásmenete és nem blokkol le.
Egyébk a Brazil jiujiutsu egész jó...sok km-es csinálja aztis... :D
Ha még azt is csináljátok,akkor lassan tényleg kitűzitek a parlamentre a kék-fehér lobogót:).
A fenébe.
szia!
jómagam thai boxolok, és csak pozitívumokkal szolgálhatok róla. viszont a kérdés sztem alapvetően rossz.
belekóstoltam anno a krav magába is, és úgy veszem észre, hogy utcára a leghatékonyabb stílus. valóban kegyetlen és hatásos. ellenben más stílusok ellen nem hiszem hogy kifejezetten sok haszna lenne. ugye az a taktikája, hogy gyorsan, sokkhatással gyenge pontokat támad agresszíven. thai boxolóként viszont arra tanítanak minket, hogy ne féljünk bekapni ezt-azt, mert ha ezzel pl. közel kerülhetünk az ellenfélhez, akkor megérheti. persze ez helyzetfüggő.
igazából kifejthetnéd, hogy mi a konkrét helyzet, hátha akkor jobb válaszok születnének...
Na látom nektek is megvan a véleményetek a kék-fehérekről :)
Mennének az anyjukba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!