Első vágta futószáron?
sziasztok! tegnap (11.27) én probáltam meg először a vágtát azt monták nem stabil az ülésem és nyomjam le mégjobban a sarkam meg szoritsam mégjoban a lovat de már annyira szoritottam meg annyira lenoymtam hogy csak na.
meikben könnyeb munkavágta vagy vadászvágta ? az edzőm minden tanulót munkavágtában tanított de ugy érzem nekem a vadászvágta sokkal jobban és könnyedébben menne szerintetek megmondjam neki?vagy megkérdezzem hogy esetleg tanit e ugy engem? tegnap megprobaltuk a munkavágtát de hiába próbáltam ellazulni és felvenni a ló ritmusát nem birtam a nyeregben maradni!!!! ez mitől lehet? én vagyok béna vagy én vagyok a béna? szerintem megkönnyítené a dolgom ha a ló nem menne gyorsan hanem az átlag vagy átlag alatt menne (vágtában) segítsetek irjatok le mindent amit a vágtárol tudni kell előre is thx!
Namost mar az elején gondok vannak, de elsősorban nem Veled, hanem azzal, amit tanítanak Neked. Semmit nem kell nyomni es szorítani. Nagyon rossz ulesed lesz, ha erővel próbálsz a nyeregben maradni - a laza, a lo mozgását követő puha ülés egyensúlyban a lovaglás alapja. Nem kell es nem is szabad szoritanod - oda kell zárni a labszarat a lo oldalához, terded szinten, de ne szoritsd, attól csak merev lesz az ulesed. Egyensúly a kulcsszó. A sarkad szinten: nem lenyomni kell, hanem leengedni: puhán kell rugoznia mozgás közben.
Nem tudom, milyen lovon tanulsz, nem minden lónak könnyű kiülni a vagtajat, de a laza csípő elengedhetetlen - próbáld felvenni ez a hátulról előre mozgást, mintha csak végig akarnad "törölni" a nyerget. Ha nagyon nem megy, masik lovon próbálkozz, kérd meg az edzod nyugodtan.
Írj, ha vmi nem megy es sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!