Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem tudom hogy folytassam-e...

Nem tudom hogy folytassam-e az atlétikát, és ha igen, akkor komolyan gondoljam-e továbbra is. Mitévő legyek? Többi lent

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és h3 éve elkezdtem atlétikázni. Az elején nagyon jól indult, ugyanis heti három edzés volt (hétfőn, serdán, pénteken) és én ezeket képességeim szerint végigcsináltam. melette eljártam 2-3-szor edzeni. 9 évesen az első nagyobb versenyemen (4km) 20 perc alatt futottam le. Ahol aztán lesérültem... nagyon elkezdett fájni a sarkam ezért kihagytam 1-2 hónapot. utána ujra elkezdtem nem volt semmi baj. 2013 nyyarán aztán nagyon sokat edzettem. Télen végigcsináltam egy kemény alapozást és 2014-ben az majdnem az összes olyan versenyt megnyertem amin elindultam (ha nem sikerült nyerni akkor is tobogos voltam) 10 évesen 600m-en 2 percet futottam 4.30-at ugrottam és 33 métert dobtam kislabdával magasugrásban 130-at ugrottam és 800m-en 2:50-et futottam. Ezek voltak a 2014-es eredményeim. Télen újra végigcsináltam egy kőkemény alapozást. 2015 januárjában 1000 m-en (még mindig 10 évesen) 3.35-öt futottam egyik edzésen. Rá egy hétre egy versenyen bumm 60 m-en teljesen lesérültem, a lábamra alig birtam ráállni. Makacs voltam és utáni elindultam 1200-on. Mindamellett hogy nem tudtam normálisanlefutni brutálisan megsérült a lábam. 23 hónapig semmi. semmit nem csinálhattam. Egy gödörben voltam amiből nehezen másztam ki. 2015 nyarán edzettem... Viszont nem tudtam nagyon felfejlődni. 11 évesen 1.50-et futottam 600 m-en 12 percet 3 km-en és 800 méter változatlan. Azonban következett egy újjabb mélypont. Beleestem egy olyan hibába amit mai napig bánok. Elkezdtem bálokra járni, csavarogni és minden olyat ami a tanulás és a sport rovására ment. Kihagytam a téli alapozást. 2016-ban semmi eredményem nem volt egyzserűen csak a csavargáson járt az eszem.Olyan lettem ami a legmerészebb álmomban sem akartam. Véget vetettem ennek. 2016 márciusa végén hirtelen észbe kaptam és elkeztem feljavitani a tanulmányaimat. 3-as, 4-es-re lerontottam. Egy hónap alatt sikerült jelesre visszahoznom. Azonban a sportttal más volt a helyzet. Egész nyaram ráment arra, hogy edzettem, edzettem és edzettem. Taposógép, erősítés, görgőzés, futás. Mindhiába... egy éves lemaradást brutál nehéz behozni. Nyár végére elkezdtem bezárkozottá válni augusztus utolso felében ki se mozdultam, olyan szinten hogy az valami hihetetlen. Itt újra egy gödörbe estem. Leromlottak az eredményeim. Azt amit nyárom nagyjából sikerült behozni fél hónap alatt romba döntöttem. Mikor az iskola elkezdődött nem volt időm se kedvem edzeni. Most majdnem abbahagytam az atlétikát, de aztán hirtelen mégse, mert annyi időt és energiát fektettem bele. Gondoltam ezt akkor..... Most már újra nincs kedvem ehhez az egészhez. Nem járok edzésre. EGYÉBKÉNT: 2015-2016-os tanévben mindig besavasodott a lában, ezért se tudtam rendesen végigcsinálni a dolgokat. Nem nagyon javultam.

FOLYTASSAM VAGY NE? HA IGEN, AKKOR KOMOLYAN GONDOLJAM-E, BELEVIGYEK-E UGYANANNYI ERŐFESZÍTÉST MINT AZELÖTT???

2016. okt. 22. 19:44
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja, és bocsi az esetleges helyesírási hibákért...
2016. okt. 22. 19:48
 2/2 anonim válasza:

Ezt erdemes szulokkel illetve edzokkel megbeszelni

melyik egyesuletbe jarsz?

Am sztem ne hagyd abba

2016. nov. 6. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!