Pergetéshez milyen damil jó?
Figyelt kérdés
Nekem feeder damilom van csak itthon. Szerintetek ezzel is lehet pergetni vagy csak kifejezetten pergető damil jó? Ez 0.20mm.2016. okt. 1. 15:50
1/2 anonim válasza:
Fonott,minőségi pergetődamil. Pergetési módszertől,műcsalitól függően 006-015-ig. Harcsára vastagabb.
2/2 anonim válasza:
Minél vékonyabb zsinórt használsz annál nagyobb a dobótávolság, ami fontos, mert így nagyobb területen tudod pásztázni a halakat.Ezért is előnyös a fonott zsinór, mert egy jóval vékonyabb fonott is van olyan erős mint egy vastag monofil. Emellett a fonott nem nyúlik, ami nagyobb kontaktot biztosít a horgász és a hal között kapáskor, illetve a meder egyenletlenségek is jobban észlelhetők. Szerintem jó még a nanofil zsinór is, vékony és erős, és jól lehet vele dobni,nem nyúlik, hátránya hogy drága. De ha fonott zsinórok közül is kifejezetten pergetésre alkalmasak közt böngészel, azok sem olcsók. De a legdrágább (nekem sokan ajánlották, hogy nagyon jó, igaz hogy 6500 ft 150m kb. :D ) a 8 poli etilén szálból font speciális zsinór. De én is használtam már pergetésre hagyományos monofil zsinórt, kevesebbet észlesz a kapásból és a mederből, halat fogtam már úgy is. Nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy nem lehet vele olyan messzire dobni a vastagsága miatt. Most 0,06-os monofilt használok, ami kb olyan erős mint egy 20-as monofil (5kg körül) és szinte magától repül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!