Amikor próbálom tanulni a spárgát nagyon feszít és fáj is mintha nem tudnám soha megtanulni megfogom tudni tanulni? 13/L
Figyelt kérdés
2016. szept. 29. 22:11
1/6 A kérdező kommentje:
Olyan mintha nagyon erős izomlázam lenne de az nem lehet mert ez màr elèg règóta van így.
2016. szept. 29. 22:13
3/6 anonim válasza:
Nem lehet, hogy éppen nyulsz, és túl merev vagy? :) És esetlegesen nem vagy ELÉGGÉ bemelegitve? Jobbat nem tudok.
4/6 hosszúhajú válasza:
persze hogy fáj mert erőlteted. mindig kicsit kell és nem lejjebb és lejjebb nyomni, hanem egy szinten megállni, és ott nyújtani. aztán fokozatosan ehhez idő kell. ráadásul nem tudom egy irányba nyújtod-e csak. mert az is számít. nem szabad csak egyik irányba,mert kell az ellentétes nyújtás is. amúgy feszülés természetes de fájás nem. nálam így volt. ja, persze hogy megtanulod, nekem se ment egyszerre, ha látod hogy mindig lejjebb megy. ha túl hamar lenyomod magad, túlfeszíted az izmodat, és meghúzhatod, így aztán egy darabig pláne fájni fog. - szerintem most pont ezt csinálod...
5/6 A kérdező kommentje:
Nem erőltetem csak egy kicsit pròbálok lemenni még közel se vagyok a földhöz ès már fáj
2016. szept. 30. 13:10
6/6 hosszúhajú válasza:
mert az izmaid még nem jutottak el oda, talán nagyon kötöttek, így alkatilag több idő kell. meg nem csak a spárgát kell gyakorolni, egyáltalán maga a nyújtás ami segít benne, pl derékszögbe felteszed a lábad valahova és ráhajolgatsz, egyenes térdekkel, én terpeszben is hajolgattam előre, lábat lendítesz minél magasabbra egyenes térdekkel előre oldalra hátra, ne csak egyetlen irányba és egyetlen módon nyújtsál egyetlen izomcsoportot. fontos hogy maga az egész láb laza és hajlékony, rugalmas legyen. meg aztán jó ha a végén kicsit le is lazítod a lábad. itt nem az a lényeg hogy egy irányba minél lejjebb menjél, hanem hogy minden izmod egyenletesen rugalmas legyen, akkor már eleve könnyebb. tapasztalatomból gondolom, hogy ezért is fájhat, mert a többi izomcsoportod semmit nem dolgozik, csak egyetlen irányba nyüstölöd szegény lábad, míg a többi csak feszül. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!